Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia είναι μια επιπλέον Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και...

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia είναι μια επιπλέον Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας

Festival_Magna_Grecia_16_3_2016_A_Varela
Κα Άντζελα Βαρελά, Γεν. Δ/ντρια προβολής, ΕΟΤ

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia είναι μια επιπλέον Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, τονίζει στη “ΤΝ” η κα Monica Zecca , διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δώθηκε τη Τετάρτη, 16 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, σχετικά με το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia, παρουσία μαθητών και καθηγητών Λυκείων από την Ιταλία, των διοργανωτών του Φεστιβάλ, παραγόντων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, της Περιφέρειας Αττικής  όπως και της ιταλικής κοινότητας στην Αθήνα.

Ευχόμαστε του χρόνου να έρθουν διπλάσια παιδιά, να παρακολουθήσουν τους φιολοσοφικούς περιπάτους, συνεχίζει, η κα Zecca.

Festival_Magna_Grecia_16_3_2016___

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία η  πόλη της Νάπολης και γενικότερα η Μεγάλη Ελλάδα επανασυνδέεται (φέτος ήρθαν για δεύτερη φορά πάνω από 500 μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία στην Αθήνα) μέσω της Αθήνας, της Κορίνθου, και των  Δελφών  με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τα νέα παιδιά περιηγήθηκαν  σε εκείνους τους τόπους όπου γεννήθηκε η αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

Festival_Magna_Grecia_16_3_2016_ThAngelopoulos
Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης Τουρισμού – Πολιτισμού στη Περιφέρεια Αττικής
Festival_Magna_Grecia_16_3_2016__Emilio Luzi
Emilio Luzi, πρόεδρος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia επέστρεψε στην Ελλάδα, την Αθήνα, την Κόρινθο και τους Δελφούς από τις 13 έως τις 18 Μαρτίου 2016, με τη συμμετοχή των μαθητών Λυκείων από όλη την Ιταλία ξαναζώντας την αρχαία διαδρομή της Κοινής Μεσογείου και προτείνοντας το θέμα “Φιλία” .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.