Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Aegean Airlines γίνεται χορηγός της documenta 14 και η πρώτη αεροπορική...

Η Aegean Airlines γίνεται χορηγός της documenta 14 και η πρώτη αεροπορική εταιρεία που συνεργάζεται επίσημα με τη διοργάνωση

Documenta14_press_conference_Itb_2016.jpgΗ δέκατη τέταρτη διοργάνωση της documenta λαμβάνει χώρα στην Αθήνα (8 Απριλίου-16 Ιουλίου 2017) και στο Κάσελ (10 Ιουνίου-17 Σεπτεμβρίου 2017), με την έκθεση να αναλαμβάνει πρώτη φορά στην εξηκονταετή ιστορία της τον ρόλο του φιλοξενούμενου σε μια άλλη πόλη.

 

Ζητώντας από τους επισκέπτες της documenta να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με τους δημιουργούς της, η διοργάνωση τους καλεί να αντιληφθούν διαφορετικά τον χρόνο καθώς θα ταξιδεύουν μεταξύ των δύο προορισμών. Η έκθεση γίνεται έτσι ένας φορέας αλλαγής αλλά και μια εμπειρία μετουσίωσης τόσο για το κοινό όσο και για τους συμμετέχοντες και στις δύο τοποθεσίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που αναμένεται να ταξιδέψουν από την Αθήνα στο Κάσελ –και αντίστροφα– η documenta έχει ήδη συνάψει συνεργασία με ειδικευμένους ταξιδιωτικούς συμβούλους από την τουριστική βιομηχανία, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της ITB, της μεγαλύτερης διεθνούς τουριστικής έκθεσης που διεξάγεται στο Βερολίνο, η documenta ανακοίνωσε τους επίσημους συνεργάτες που θα υποστηρίξουν την documenta 14 στην Αθήνα και στο Κάσελ: την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον Δήμο Αθηναίων και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων και το Αεροδρόμιο του Κάσελ.

H Aegean Airlines, η οποία είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που γίνεται επίσημος συνεργάτης στην ιστορία της documenta, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δρομολογήσει δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Αθήνας και Κάσελ από τον Απρίλιο του 2017 προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες της d14. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2016.

Annette Kulenkampff, Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) της documenta und Museum Fridericianum gGmbH: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την υποστήριξη που προσφέρει στην documenta 14 η Aegean Airlines ως χορηγός και επίσημος συνεργάτης. Είναι η πρώτη φορά που η documenta συνεργάζεται με μια αεροπορική εταιρεία, διευκολύνοντας έτσι τη μετάβαση πολλών επισκεπτών από την Ελλάδα και τη Γερμανία –αλλά και από όλο τον κόσμο– στην Αθήνα και στο Κάσελ».

Ρούλα Σαλούτση, Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων της Aegean Airlines: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η Αθήνα, η μητρόπολη της Ελλάδας, θα συνδιοργανώσει με το Κάσελ την documenta 14, μια από τις υψηλότερου κύρους διεθνείς καλλιτεχνικές εκθέσεις. Εμείς στην Aegean είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δυνατότητα που μας παρέχεται να υποστηρίξουμε την Αθήνα και την καθιέρωσή της ως παγκόσμιου πολιτιστικού και καλλιτεχνικού προορισμού. Με τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Κάσελ ελπίζουμε να συμβάλουμε στην επιτυχία της documenta 14 και να προσφέρουμε στους ξένους επισκέπτες μια πρώτη γεύση της ελληνικής φιλοξενίας πριν ακόμα φτάσουν στη χώρα μας».

Ralf Schustereder, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Αεροδρομίου του Κάσελ: «Ανυπομονούμε να προσθέσουμε στο πρόγραμμά μας αυτές τις πτήσεις που θα συνδέσουν το Κάσελ με την Αθήνα, τη δεύτερη τοποθεσία της documenta 14, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των παρευρισκομένων εδώ σήμερα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την documenta 14 για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή της και είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε την αναγνωρισμένη αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines στο Αεροδρόμιο του Κάσελ και που θα δεχθούμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της.»

Ο Δήμος Αθηναίων –που συν-φιλοξενεί ένα μέρος της ομάδας της documenta 14 από τις αρχές του 2015– και οι διάφοροι φορείς του έχουν προσφέρει στους δημιουργούς της documenta την πολύτιμη υποστήριξη και την εμπειρία τους, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποδομή για τη διοργάνωση της έκθεσης στην Αθήνα. Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων στηρίζουν τις ενέργειες της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την προσφορά ειδικά προσαρμοσμένων για την περίσταση ταξιδιωτικών πακέτων και κάθε είδους υλικοτεχνική υποστήριξη στους επισκέπτες της documenta απ’ όλο τον κόσμο που θα βρεθούν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Μαρία Λογοθέτη, Διευθύντρια Γραφείου Δημάρχου Αθηναίων και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών: «Η έκθεση documenta 14 – ‟Μαθαίνοντας από την Αθήναˮ τοποθετεί την πόλη μας στον διεθνή καλλιτεχνικό χάρτη. Οι ξένοι καλλιτέχνες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα θα συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής. Αυτή η συναρπαστική αλληλεπίδραση μεταξύ ξένων και ντόπιων καλλιτεχνών και πολιτιστικών φορέων θα έχει αποτέλεσμα την παρουσίαση έργων σύγχρονης τέχνης σ’ ένα διεθνές κοινωνικό πλαίσιο. Η documenta 14 ήδη αναπτύσσει έναν πολύ ζωντανό και γόνιμο διάλογο με τους δημιουργικούς πολίτες και την τοπική καλλιτεχνική σκηνή».

Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού: «Αποτελεί πραγματικά τιμή και προνόμιο για μας η συνδιοργάνωση της documenta 14 στην Αθήνα και η επίσημη υποστήριξη αυτής της μεγάλης έκθεσης σύγχρονης τέχνης με την τόσο σημαντική ιστορία. Μέσω της documenta 14 οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Αθήνα, μια πόλη που συνδυάζει αρχιτεκτονική, ιστορία, κληρονομιά, τέχνες και, πάνω απ’ όλα, τους ανθρώπους της πόλης, που ανυπομονούν να καλωσορίσουν τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες της documenta.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.