Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Ιράν – Τέθηκαν οι βάσεις – Επιβεβαιώθηκε η...

Τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Ιράν – Τέθηκαν οι βάσεις – Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση

Άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού στο Ιράν – Συνάντηση της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τον Αντιπρόεδρο της Ιρανικής κυβέρνησης Dr.  Masoud Soltanifar στην Τεχεράνη

KOUNTOURA-SOLTANIFARΟι βάσεις για την ενίσχυση της τουριστικής  συνεργασίας Ελλάδας – Ιράν τέθηκαν στη συνάντηση της  αναπληρώτριας Υπουργού  Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά με τον Αντιπρόεδρο της Ιρανικής Κυβέρνησης και επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Τουρισμού Dr. Masoud Soltanifar, στην Τεχεράνη, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΤΙΤΕ 2016, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν φέτος με περίπτερο για πρώτη φορά.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων, ως επιστέγασμα και των επαφών σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν.

Παρουσιάστηκαν οι πολιτικές των δύο χωρών για την αύξηση του τουριστική ρεύματος και την προσέλκυση επενδύσεων. Ο κ. Soltanifar πρότεινε την ενίσχυση της προβολής του Ιράν στην Ελλάδα και αντίστροφα μέσα από εκατέρωθεν επικοινωνιακές δράσεις που θα φέρουν τους δύο λαούς πιο κοντά.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στο άνοιγμα του Ελληνικού τουρισμού στην Ιρανική αγορά ως στρατηγική επιλογή που επιβεβαιώνεται και από τη φετινή πρώτη παρουσία της Ελλάδας στην Ιρανική Έκθεση, στο αυξημένο ενδιαφέρον των Ιρανών να επισκεφθούν την Ελλάδα και στη σημαντική συμβολή των απευθείας πτήσεων.

 Επισήμανε ότι ο πολιτισμός αποτελεί κυρίαρχη βάση συνεργασίας,  καθώς και οι δύο χώρες είναι πατρίδες και κοιτίδες αρχαίων πολιτισμών, και αναφέρθηκε στην στοχευμένη προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων και ειδικών ενδιαφερόντων όλο το χρόνο.  

Η Υπουργός, συνοδευόμενη από το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, παρέστη στα εγκαίνια της Έκθεσης και επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο όπου είχε επαφές με  εκπροσώπους του τουρισμού. Παρουσίασε τη δυναμική της ελληνικής τουριστικής αγοράς  στο πλαίσιο του 2ου Greek Tourism Workshop που διεξήχθη στην Τεχεράνη, με τη συμμετοχή τουριστικών επιχειρήσεων των δύο χωρών.  

Στο ελληνικό περίπτερο στο χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν σήμερα προγραμματισμένες  Β2Β συναντήσεις  Ελλήνων επιχειρηματιών με Ιρανούς Τour Operators και στελέχη της ιρανικής τουριστικής αγοράς.
Η Υπουργός έχει σήμερα διαδοχικές επαφές με τουριστικούς φορείς και   θα παραχωρήσει συνέντευξη στην δημόσια Ιρανική τηλεόραση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.