Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τα υπέρ και τα κατά των συνεργατικών χώρων

Τα υπέρ και τα κατά των συνεργατικών χώρων

Regus notion proastionΠαγκόσμια έρευνα της Regus σε 44.000 στελέχη και επιχειρηματίες, σε περισσότερες από 100 χώρες, αναδεικνύουν τα υπέρ και τα κατά των συνεργατικών χώρων.

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους εγκατάστασης και συντήρησης των γραφείων μια εταιρίας αλλά και λόγω των αλλαγών στον τρόπο εργασίας, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των συνεργατικών χώρων. Το 2014 περίπου 300.000 επαγγελματίες εργάζονταν σε 6.000 συνεργατικούς χώρους παγκοσμίως. Ενας συνεργατικός χώρος προσφέρει πολυάριθμα πλεονεκτήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις, ενώ αναδεικνύονται και παρατηρήσεις απο τους συμμετέχοντες της νέας παγκόσμιας έρευνας.

ΥΠΕΡ
1.      Χαμηλότερα και ευέλικτα κόστη
Αποκτάτε σύγχρονα και «μοδάτα» γραφεία, άμεσα και με ελαστικά κόστη που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας. Μοιράζεστε το hardware, έχετε γραμματεία και τα γενικά έξοδα θα είναι αρκετά λιγότερα από ένα προσωπικό γραφείο. Δεν είστε αναγκασμένοι να υπογράψετε μακροχρόνιες μισθώσεις και παραμένετε ελεύθεροι και ευέλικτοι.

2.      Κίνητρο και ώθηση για εξέλιξη
Θα βρεθείτε ανάμεσα σε επαγγελματίες με τον ίδιο τρόπο σκέψης. Κάποιες φορές, το να περιβάλλεστε από άλλα άτομα βοηθά να διατηρηθεί η έμπνευσή σας και ο ενθουσιασμός σας σε υψηλό επίπεδο.
 
3.      Δικτύωση
Δεν υπάρχει καταλληλότερο περιβάλλον από ένα συνεργατικό χώρο για να αναπτυχθεί ένα σταθερό δίκτυο από επαγγελματίες που σκέφτονται σαν και εσάς και που μπορεί να φανούν χρήσιμοι για την εξέλιξη της επιχείρησης σας.
 
4.      Δημιουργικότητα
Μερικές φορές, χρειάζεται εκτεταμένο χρονικό διάστημα και ενέργεια για να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Με το να είμαστε σε ένα περιβάλλον συλλογικής εργασίας, μπορείτε να προσεγγίσετε άλλους επιχειρηματίες για να πάρετε τη συμβουλή τους.   Συχνά, έχουν αντιμετωπίσει κάποιο παρόμοιο θέμα και μπορεί να δώσουν μια δημιουργική λύση ή πρακτικές προτάσεις.
 
ΚΑΤΑ

1. Κρυφά Κόστη
Σύμφωνα με την έρευνα, κάτι που δεν καλύπτει ένας συνεργατικός χώρος είναι η ανάγκη να γίνουν συναντήσεις με πελάτες σε ένα πιο επίσημο περιβάλλον. Αν και το κόστος να νοικιάσεις ένα γραφείο σε συνεργατικό χώρο είναι ουσιαστικά χαμηλότερο από το να υπογράψεις μια μακροχρόνια μίσθωση, μπορεί τα κρυφά κόστη να αλλάξουν τις ισορροπίες. Σιγουρευτείτε πως ο χώρος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας για πιο επίσημες παρουσιάσεις.
 
2. Απόσπαση προσοχής
Ένας συνεργατικός χώρος αυξάνει την παραγωγικότητα. Εάν ανακαλύψετε ότι συνέχεια αποσπάται εύκολα η προσοχή σας, ίσως είναι η ώρα να επιστρέψετε σε συμβατικό γραφείο.  Πάνω από το 70% των ερωτηθέντων απαντά πως η έλλειψη ιδιωτικότητας είναι κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα.
 
3. Internet και Ασφάλεια
Από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι πως οι χαμηλές ταχύτητες internet και το άγχος για την ασφάλεια μερικών σημαντικών εγγράφων είναι ψηλά στους προβληματισμούς των ερωτηθέντων. Βεβαιωθείτε πως ο χώρος που θα επιλέξετε καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες.
 
4. Ανταγωνισμός
Είναι πιθανόν να βρεθείτε σε άμεσο ανταγωνισμό με κάποιον που μοιράζεται το συνεργατικό σας χώρο και αυτό μπορεί να είναι λίγο άβολο. Μείνετε εστιασμένοι σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε και κρατήστε μυστικά τα σχέδιά σας. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να μετατρέψετε έναν δυνητικό ανταγωνιστή σε σύμμαχό σας. Αν είστε και οι δύο ταλαντούχοι και έχετε κοινούς στόχους, ίσως ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε είναι να ενώσετε τις ιδέες σας.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια για τα Βαλκάνια της REGUS, δήλωσε οτι η Regus «είναι μια εταιρεία που προσφέρει business lounges και συνεργατικούς χώρους σε πάνω από 100 χώρες και δίνει ιδιαίτερη σημασία στους χώρους της, ώστε να καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των πελατών της, προσφέροντας ευέλικτα συμβόλαια, χαμηλά κόστη και υπερσύγχρονες τεχνολογικές υποδομές σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης εταιρείας ανεξαρτήτως μεγέθους.»

Λίγα λόγια για την REGUS
Η Regus είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας με πελάτες που περιλαμβάνουν κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, ιδιώτες και εταιρίες με τζίρο πολλών εκατομμυρίων.
Το δίκτυό της περιλαμβάνει 2.600 τοποθεσίες σε  106 χώρες, ενώ διαθέτει 13,1  εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα απο τις καλύτερες εγκαταστάσεις του κόσμου, παρέχοντας κατάλληλο, άνετο, υψηλής ποιότητας και πλήρως εξοπλισμένο εργασιακό χώρο σε ανθρώπους, για να εργασθούν είτε για  μερικά λεπτά ή για μερικά χρόνια. Εταιρείες, όπως η Google, η Toshiba και η GlaxoSmithKline την επιλέγουν για να εργάζονται ευέλικτα και να κάνουν τις επιχειρήσεις τους ακόμα πιο επιτυχημένες καθώς αναπτύσσονται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το κλειδί για την ευέλικτη εργασία είναι η ευκολία και γι αυτό και η Regus είναι προσβάσιμη οπουδήποτε τα 2,1 εκατομμύρια μέλη μας χρειάζονται υποστήριξη – σε  αστικά κέντρα, προάστια, εμπορικά κέντρα και σημεία λιανικής πώλησης, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πρατήρια καυσίμων σε αυτοκινητόδρομους, πανεπιστήμια, ακόμα και κοινοτικά κέντρα.
Με τις  επωνυμίες Regus, Regus Express, Signature Group, Open Office, Spaces και Kora μέσα στον όμιλό μας, υπάρχει πάντα ένα διαθέσιμο προϊόν για κάθε επιχειρηματική ανάγκη, από παραδοσιακά γραφεία μέχρι μοντέρνα σχεδιασμένους χώρους εργασίας όπου προάγεται η δημιουργική σκέψη και συνεργασία.
Η Regus ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 1989, έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Καλλιθέα, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr   ή www.regus.com
 
Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί στη Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83),  στη Λεμεσό ( Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205) και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΛΛΑΔΑ: www.regus.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο: +30 210 727 9000

ΚΥΠΡΟΣ: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 000

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.