Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΠΑΣΥΞΕ: Ενώπιον νέων ευκαιριών και προκλήσεων ο τουρισμός

ΠΑΣΥΞΕ: Ενώπιον νέων ευκαιριών και προκλήσεων ο τουρισμός

Χάρης Λοϊζίδης: Θετικό αλλά αβέβαιο το ευρύτερο περιβάλλον.
Πάση θυσία να μην επανέλθουμε στις παλιές κακές νοοτροπίες

PASYXE_2927 Ως προϋπόθεση επιτυχίας των όποιων προσπαθειών για περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας, έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Χάρης Λοϊζίδης, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν την οικονομία και τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική και το περιβάλλον λιγότερο γραφειοκρατικό και περισσότερο φιλικό και εξυπηρετικό, προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους ξένους επενδυτές.
PASYXE_2826 Από το βήμα του 38ου Ξενοδοχειακού Συνεδρίου του ΠΑΣΥΞΕ, με θέμα «Στιγμές αλήθειας – Ευθυγράμμιση της ευκαιρίας με συλλογική δράση», ο κ. Λοϊζίδης υπογράμμισε ότι το ευρύτερο περιβάλλον είναι θετικό αλλά και με πολλές προκλήσεις. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, τη διακύμανση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, τη συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου, την τρομοκρατία και, κυρίως, το πώς θα λειτουργήσουμε ως κράτος και ως κοινωνία χωρίς την επίβλεψη της Τρόικα. «Τα όσα πετύχαμε ως χώρα και ως οικονομία τα τελευταία τρία χρόνια, μας δείχνουν το δρόμο. Προϋπόθεση είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην πορεία που έχουμε χαράξει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να γυρίσουμε στα παλιά ή να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας».

Απευθυνόμενος δε προς τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, έκανε έκκληση όπως «στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να επιδείξουν την απαιτούμενη σύνεση και αυτοσυγκράτηση που απαιτούν οι καιροί».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια: Ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος με παροχή κινήτρων και διεύρυνση επιλογών χρηματοδότησης, πιο στοχευμένη και αποτελεσματική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου, απαλλαγή της βιομηχανίας από φορολογίες, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις που ανεβάζουν σε μη ανταγωνιστικά επίπεδα την τιμή του τουριστικού πακέτου.

PASYXE_2833Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κατέταξε το 2015 στις θετικές χρονιές για την τουριστική μας βιομηχανία. «Ναι, είχαμε μια αύξηση 9% στις αφίξεις, αλλά πρέπει να μας προβληματίσει η κατά πολύ μικρότερη αύξηση στα έσοδα της τάξης του 3%. Αυτό καταδεικνύει ότι ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα που χρειάζεται το προϊόν μας. Χαμηλώνουμε απλά τις τιμές για να βοηθήσουμε, αλλά ταυτόχρονα η επικερδότητα εξανεμίζεται».

Αναφερόμενος στο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο – το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους υπουργοί, βουλευτές και άλλοι παράγοντες της βιομηχανίας – και την Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών του ΠΑΣΥΞΕ, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι αποτελούν πλέον σημαντικό θεσμό, γι’ αυτό σταθερός και διαχρονικός στόχος του Συνδέσμου είναι η συνεχής αναβάθμιση και εμπλουτισμός τους.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ευχαρίστησε συνέδρους, ομιλητές και εκθέτες, για τη διαχρονική σχέση συνεργασίας με τον Σύνδεσμο, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια δημιουργικής και ωφέλιμης παρουσίας στην οικονομική ζωή του τόπου. «Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά του Συνδέσμου μας. Θεωρούμε ότι για οκτώ δεκαετίες ο ΠΑΣΥΞΕ αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας και ευρύτερα για την κυπριακή οικονομία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με όραμα, σοβαρότητα και την υπευθυνότητα και συλλογικότητα που πάντα μας χαρακτήριζε», ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.