Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ιδρύθηκε στη Γυάρο το πρώτο θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στην Ελλάδα

Ιδρύθηκε στη Γυάρο το πρώτο θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στην Ελλάδα

wwf_giarosΜετά από τις συντονισμένες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα και Διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκου Θεοδωρίδη, σε συνεργασία με τη WWF Eλλάς, ιδρύθηκε στη Γυάρο το πρώτο θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 91881/24-12-2015 απόφαση που υπογράφει ο κος Θεοδωρίδης (ΦΕΚ/Δ/463/31-12-2015) διασφαλίζεται η προστασία της μεσογειακής φώκιας, σπάνιων θαλασσοπουλιών, όπως ο Μύχος, αλλά και ενός μοναδικού βυθού, το 50% του οποίου καλύπτεται από λιβάδια Ποσειδωνίας και τραγάνες.

Η ίδρυση του πρώτου θαλάσσιου Καταφυγίου Άγριας Ζωής στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE, το οποίο συντονίζει το WWF Ελλάς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα άλλωστε έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας πρότυπης θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής γύρω από την περιοχή Natura της Γυάρου που στοχεύει στην ανάδειξη της περιβαλλοντικής αξίας της περιοχής, στηρίζοντας τη βιώσιμη αλιεία και τις τοπικές οικονομίες των νησιών Σύρου και Άνδρου.

«Πρόκειται για μία απόφαση-σταθμό που στηρίχθηκε στην Έκθεση Μελέτης Τεκμηρίωσης για τη θεσμοθέτηση Θαλάσσιου Καταφυγίου Άγριας Ζωής της Γυάρου και θωρακίζει μια μοναδική σε αξία περιοχή της Ελλάδας. Η Γυάρος αποτελεί «καταφύγιο» για το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας, αλλά και μια από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα αποικίες του Μύχου», επισημαίνει ο κος Θεοδωρίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.