Αρχική UNWTO Συνάντηση Αν. Υπουργού Τουρισμού, Κας Έλενας Κουντουρά με το Γενικό...

Συνάντηση Αν. Υπουργού Τουρισμού, Κας Έλενας Κουντουρά με το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Ταλέμπ Ριφάι στη Μαδρίτη

RIFAI_KOUNTΣε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση της Αν. Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Ταλέμπ Ριφάι, στο πλαίσιο της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού FITUR στη Μαδρίτη.
Ο κ. Ριφάι εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον ελληνικό τουρισμό και δήλωσε την πρόθεσή του να στηρίξει επικοινωνιακά την προβολή του διεθνώς. Συνεχάρη την Υπουργό για τα αποτελέσματα του 2015 και ζήτησε να ενημερωθεί για  το  σχεδιασμό του  2016.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην επίτευξη επιδόσεων- ρεκόρ το 2015 με 26 εκατ. αφίξεις και 14,5 δισ. ευρώ έσοδα. Τόνισε ότι  ο  τουρισμός  βγήκε αλώβητος από τις διεθνείς εξελίξεις, και παρά την  δύσκολη οικονομική συγκυρία το  περσινό καλοκαίρι συνέχισε και συνεχίζει  πλέον δυναμικά σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής σταθεροποίησης την προσπάθεια επίτευξης ακόμη υψηλότερων ποιοτικών και ποσοτικών μεγεθών.

Η Υπουργός παρουσίασε στον κ. Ριφάι την τουριστική πολιτική για τη φετινή χρονιά που υλοποιείται με άξονες την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το άνοιγμα νέων αγορών, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, και συνολικά  την παροχή υποδομών και υπηρεσιών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη οι γεωπολιτικές εξελίξεις και  τα διεθνή γεγονότα που απασχολούν  την παγκόσμια τουριστική αγορά.
 
Η Υπουργός μετέφερε την ελληνική θέση  για το προσφυγικό, που αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο ζήτημα, αναφέροντας ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, η χώρα έδωσε προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ελλάδα, τόνισε, έκανε το καθήκον της και είναι πλέον ευθύνη των υπολοίπων εμπλεκόμενων πλευρών να κάνουν το χρέος τους και να δώσουν λύση.
 
Ο κ. Ριφάι εξέφρασε από την πλευρά του την αμέριστη και διαρκή  συμπαράσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο για την προβολή και προώθηση των μηνυμάτων του ελληνικού τουρισμού στη διεθνή αγορά.

Συμφωνήθηκε η ενεργότερη και αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στον ΠΟΤ με εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Υπουργός παρέδωσε στον κ. Ριφάι, την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά που αφορά στη διαπίστευση του Έλληνα πρέσβη στην Ισπανία ως αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση που απηύθυνε η Υπουργός στον κ. Ριφάι να επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.