Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ»

«ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ»

livestreamΤην Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Ναυτιλιακά έγγραφα και λοιπές υποχρεώσεις».
Η διάλεξη έγινε στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Ομίλου, από αξιωματικoύς του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο μιας σειράς εκπαιδευτικών συνεδριών που έχει προγραμματίσει ο Όμιλος για τα μέλη του και τους απανταχού φίλους ιστιοπλόους.

Τo αντικείμενο της διάλεξης ήταν:
    •    Ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά που υποχρεούται να διαθέτει ένα ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής.
    •    Κατά τον έλεγχο της Λιμενικής Αρχής σε ένα ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του κυβερνήτη-ιδιοκτήτη, ώστε να είναι καθόλα νόμιμος.
    •    Είδη παραβάσεων που μπορούν να πιστοποιηθούν στον κυβερνήτη ενός ιδιωτικού ιστιοπλοϊκού σκάφους αναψυχής με τις αντίστοιχες ποινές-κυρώσεις.
    •    Τυχόν υποχρεώσεις έναντι της Λιμενικής Αρχής για το μικρό βοηθητικό φουσκωτό σκάφος (tender) που φέρουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη κατά τη διάρκεια των διακοπών.
    •    Διατάξεις και υποχρεώσεις των σκαφών αναψυχής που αφορούν την κίνησή τους κοντά σε ακτές και λουόμενους.
    •    Θεσμικά ζητήματα πάνω στο ναυτικό δίκαιο που αφορούν ρυμούλκηση, επιθαλάσσια αρωγή, αμοιβή (No cure no pay), ναυαγιαίρεση, υποχρέωση αρωγής, επίταξη.
Το Amola (www.amola.gr), θεωρώντας το θέμα της διάλεξης άκρως ενδιαφέρον και με σκοπό να γίνει προσιτό σε όλους τους ιστιοπλόους, επικοινώνησε με τον Ι.Ο. Πατρών και ζήτησε να βιντεοσκοπήσει και να αναμεταδώσει ζωντανά την παρουσίαση, μέσω live streaming.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.