Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ιδιαίτερη άνοδο θα έχουν το 2016, τα ταξίδια πόλεων (44%) – Η...

Ιδιαίτερη άνοδο θα έχουν το 2016, τα ταξίδια πόλεων (44%) – Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων

Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βιέννης Ferien 14 – 17.01.2016

Ferien 14 – 17.01.2016 Ferien 14 – 17.01.2016_4Αισιοδοξία και αναμονή, ως προς τις διεθνείς εξελίξεις,  χαρακτηρίζουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στην αυστριακή πρωτεύουσα.
Η Ferien, μια από τις πρώτες διεθνείς εκθέσεις και η μεγαλύτερη στην Κεντρική Ευρώπη, προσελκύει ετησίως 150.000 επισκέπτες και αποτελεί βαρόμετρο, δίνοντας στίγμα και τάσεις για την πορεία της τουριστικής χρονιάς.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Gallup για λογαριασμό της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας Verkehrsbüro – Ruefa, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα  από την Διευθύνουσα κα. Helga Freund, η επιθυμία για την πραγματοποίηση διακοπών, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ανέρχεται σε 90% ενώ ποσοστό πάνω από 46% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διακοπές περισσότερο από μια φορά.  Ιδιαίτερη άνοδο θα έχουν και τα ταξίδια πόλεων (44%).
Η Ευρώπη έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις (80%) και σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία, βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για το 2016.

Ο χρόνος διακοπών εξαρτάται από το είδος.  4 – 7 ημέρες είναι η συνήθης παραμονή για διακοπές στη θάλασσα ενώ για ταξίδια πόλεων (city trips) και  Wellness, ο χρόνος παραμονής φθάνει στις 3 ημέρες.
Όσον αφορά στο μέγεθος δαπάνης, ποσοστό 23% διαθέτει περισσότερα για διακοπές το 2016. Ποσοστό 19% διαθέτει πάνω από 2.000 € ενώ 16% έως 2.000€.
Ξενοδοχεία πολυτελείας (40%) και διαμερίσματα/εξοχικές κατοικίες (19%) προηγούνται στις προτιμήσεις, όπου σημαντικό κίνητρο επιλογής, παραμένει η καθαριότητα (77%), το πρωϊνό (55%) και η τιμή (53%).
Το Internet (45%) και τα τουριστικά Γραφεία (37%) αποτελούν τις κύριες πηγές ενημέρωσης ως προς την  επιλογή προορισμού. Η ασφάλεια (72%) και παράγοντες όπως αεροπορικές συνδέσεις, πολιτική κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, επηρεάζουν κατά μεγάλο ποσοστό (61%) την τελική επιλογή προορισμού.  
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου TUI (συνέντευξη τύπου 13.01.2016), η Ισπανία (λόγω μεγαλύτερου δυναμικού κλινών)  όπως και η Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσουν τους νικητές της χρονιάς.
Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα προηγούνται στις κρατήσεις και ακολουθούν μικρότεροι προορισμοί.  

Η ελληνική παρουσία στη φετινή Έκθεση, απαρτίζεται από : Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Θεσσαλίας / Δήμος Βόλου-Πηλίου, Δήμος Σκιάθου, Δήμος Πάρου- Δήμος Αντιπάρου,  Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, Helios Hotels, Louis Hotels ANEK LINES, MINOAN LINES και  Ένωση Κάμπινγκ Ελλάδας,

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνονται καθημερινά παρουσιάσεις, στην αίθουσα κινημ. Προβολής, ελληνικών προορισμών (μέσω πολυμέσων) όπως επίσης και στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις οινογνωσίας (wine tasting) και γευσιγνωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.