Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Etihad Airways, ολοκληρώνει έναν ακόμα χρόνο ισχυρής ανάπτυξης το 2015

Η Etihad Airways, ολοκληρώνει έναν ακόμα χρόνο ισχυρής ανάπτυξης το 2015

etihad_airwaysΗ Etihad Airways, ολοκλήρωσε μία χρονιά ακέραιων επιχειρησιακών επιδόσεων, επιτυγχάνοντας συνεχή αύξηση του αριθμού των επιβατών και του φορτίου της.
Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 17.400.000 επιβάτες πέρσι, μια σημαντική αύξηση της τάξης του 17% σε σύγκριση με το 2014, και πραγματοποίησε 97.400 πτήσεις που κάλυψαν 467.000.000 χιλιόμετρα. Η αύξηση της επιβατικής ζήτησης συνέχισε να ξεπερνά την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της αεροπορικής εταιρείας, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξής της.

Συνολικά, η Etihad Airways μετέφερε περισσότερους από το 75% του συνόλου των επιβατών που ταξίδεψαν από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι το 2015. Με την προσθήκη των εταίρων της εταιρείας, που εκτελούν πτήσεις στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το σύνολο της επιβατικής κίνησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι αυξάνεται έως 84%.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Το 2015, μπορέσαμε να φέρουμε μία νέα ανταγωνιστική επιλογή σε εκατομμύρια ταξιδιώτες, μέσα από τις βραβευμένες υπηρεσίες μας και τα αυξανόμενα δίκτυα των συνεργατών μας. Καμία αεροπορική εταιρεία δεν κάνει περισσότερα για να παρακινήσει νέο ανταγωνισμό στην αεροπορική βιομηχανία».

Η Etihad Airways παρουσίασε έξι επιπλέον προορισμούς στο παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων της το 2015, με νέες πτήσεις προς Καλκούτα, Μαδρίτη, Εδιμβούργο, Εντέμπε, Χονγκ Κονγκ, και Νταρ ες Σαλάμ, και μια νέα πτήση προς Μπρίσμπεϊν.

Πέρσι επίσης, είδαμε τα αεροπλάνα της Etihad Airways να ενισχύονται με την προσθήκη του Boeing 787-9 Dreamliner, το οποίο τέθηκε σε εμπορική υπηρεσία για πτήσεις στην Ουάσιγκτον, στη Ζυρίχη, στη Σιγκαπούρη και στο Μπρίσμπεϊν. Το δίκτυο των Airbus A380 επεκτάθηκε με ένα δεύτερο δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και νέες πτήσεις προς Σίδνεϊ και Νέα Υόρκη.

Φέτος, η εταιρεία θα αρχίσει τρίτο ημερήσιο δρομολόγιο, με το A380, προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, και θα προσθέσει δύο νέους προορισμούς με A380 προς Βομβάη και Μελβούρνη, ενώ το Boeing 787 θα πετά πλέον σε πέντε νέες πόλεις: το Ντίσελντορφ, το Περθ, την Σαγκάη, την Κωνσταντινούπολη και το Γιοχάνεσμπουργκ .

Η Etihad Airways αύξησε την συχνότητα σε 16 υπάρχοντα δρομολόγια σε όλο τον κόσμο το 2015. Αυτά ήταν η  Μπανγκόκ, το Τσεννάι, το Νταμάμ, το Νέο Δελχί, το Χονγκ Κονγκ, το Χαϊντεραμπάντ, η Κωνσταντινούπολη, η Τζέντα, το Κοτσί, το Κοτζικόντε, η Μελβούρνη, η Βομβάη, το Μάσκατ, οι Σεϋχέλλες, η Τεχεράνη και το Θιρουβανανθαπούραμ.

Συμπληρώνοντας την οργανική της ανάπτυξη, το περασμένο έτος η εταιρεία επέκτεινε ακόμη τις πτήσεις κοινού κωδικού της και τις συνεργασίες με εταιρείες ίδιων κεφαλαίων. Οι συνεργασίες αυτές έφεραν περισσότερους από πέντε εκατομμύρια επιβάτες στις πτήσεις της Etihad Airways, μια αύξηση της τάξεως του 43% σε σύγκριση με τους 3,5 εκατομμύρια επιβάτες που μετέφερε η εταιρεία το 2014.

Μια νέα συμφωνία κοινού κώδικα ξεκίνησε με την Pakistan International Airlines (PIA), ενώ ο ήδη υπάρχων κοινός κώδικας της Etihad Airways με τις Air Serbia, American Airlines, flynas, Jet Airways, Korean Air, NIKI και S7 Airlines επεκτάθηκε σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, η Etihad Airways προσφέρει πλέον ένα συνδυασμένο δίκτυο μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, με σχεδόν 600 προορισμούς μέσω των 197 διασυνδέσεων  και των 49 συνεργασιών κοινού κωδικού.

Τον Απρίλιο του 2015, η αεροπορική εταιρεία έλαβε ρυθμιστική έγκριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελβετίας, FOCA, για να οριστικοποιήσει ένα 33,3% των επενδύσεων στον Ελβετικό περιφερειακό αερομεταφορέα, Darwin Airline.

Τον Ιούνιο, η Darwin Airline, με το νέο όνομα Etihad Regional, έγινε η τελευταία προσθήκη στο δίκτυο εταίρων της Etihad Airways, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways και Virgin Australia.. Αυτή η συνεργασία εταίρων ιδίων κεφαλαίων της Etihad Airways αποτελεί τον έβδομο μεγαλύτερο παγκόσμιο όμιλο αεροπορικών εταιρειών, καθώς μετρούν πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέπτες.

Η Etihad Airways ανέφερε επίσης τους ισχυρούς όγκους φορτίων για το 2015, μετρώντας συνολικά 592.090 τόνους εμπορεύματος και αλληλογραφίας, μία αύξηση της τάξεως του 4% από έτος σε έτος. Η αεροπορική εταιρεία αντιπροσώπευε το 88% των εισαγωγών, εξαγωγών και μεταφορών εμπορευμάτων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι το περασμένο έτος.

Κατά τη διάρκεια του 2015, η Etihad Cargo ενίσχυσε την παγκόσμια εμβέλειά της, προσφέροντας χωρητικότητα αποσκευών στους έξι νέους επιβατικούς προορισμούς της Etihad Airways, ανεβάζοντας  σε 96 τον συνολικό αριθμό των επιβατικών προορισμών, στους οποίους παρέχονται οι υπηρεσίες εμπορευμάτων. Η Etihad Cargo επέκτεινε επίσης τις υπηρεσίες φόρτωσής της σε πολλές νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του Ντακάρ, του Νουακσότ και της Ντουάλα, ανεβάζοντας τον αριθμό των εμπορευματικών προορισμών σε 20.

Ο στόλος της Etihad Airways περιλάμβανε 121 αεροσκάφη στο τέλος του 2015 (9 τοις εκατό αύξηση από έτος σε έτος), με μόνο 5,8 χρόνια από την ίδρυσή της – μία εταιρεία από τις νεότερες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον στον κλάδο της. Η αεροπορική εταιρεία παρέλαβε 11 Airbus (τέσσερα αεροσκάφη τύπου Α380, έξι A321s και ένα Α320) και τέσσερα αεροσκάφη Boeing Dreamliner 787 – 9 το 2015, ενώ προστέθηκε επίσης περαιτέρω μισθωμένη χωρητικότητα.

Για να υποστηρίξει την επόμενη φάση της παγκόσμιας επέκτασης του δικτύου της, η Etihad Airways θα λάβει 10 αεροσκάφη το τρέχον έτος, μεταξύ των οποίων πέντε Boeing 787-9, τρία αεροσκάφη τύπου Α380 και δύο Boeing 777-200 Freighters.

Ο κ. Hogan δήλωσε: «Μπαίνουμε στο 2016 με την αυτοπεποίθηση μιας ισχυρότερης και πιο δυναμικής αεροπορικής εταιρίας που θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εξέλιξη του Άμπου Ντάμπι ως ένα παγκόσμιο κόμβο αερομεταφορών».

«Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, κυρίως την προστασία των αγορών από τις μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε μία νέα ανταγωνιστική επιλογή για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.