Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΣΠΑ 2014 – 2020: Χρήσιμες συμβουλές εν αναμονή των επίσημων δημοσιεύσεων

ΕΣΠΑ 2014 – 2020: Χρήσιμες συμβουλές εν αναμονή των επίσημων δημοσιεύσεων

14-20Εν αναμονή των επίσημων δημοσιεύσεων των 4 νέων προσκλήσεων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπου θα διευκρινίζονται αρκετά θέματα, θα ήταν χρήσιμο οι επιχειρηματίες να λάβουν υπόψη τα εξής:
Πρέπει να έχει γίνει μια εκ των προτέρων μελέτη για τα αναμενόμενα αποτελέσματα της εν δυνάμει επένδυσης, της οποίας ένα μέρος θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Δεν αρκεί μόνο η σκέψη και η ιδέα, χρειάζεται και η αποτύπωση αυτών στο “χαρτί”. Αν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι οι οποίοι θα βοηθήσουν στον περιορισμό του επιχειρηματικού ρίσκου, που έχει η επένδυση

Ο προϋπολογισμός για την επένδυση δεν αφορά ΜΟΝΟ στην κάλυψη δαπανών για την προμήθεια εξοπλισμού.

Πολλοί υποψήφιοι επενδυτές ενδιαφέρονται μόνο γι’ αυτό, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι είναι υποχρεωτικό να γίνει επιμερισμός του προϋπολογισμού και σε άλλες δαπάνες, π.χ κατασκευαστικές, εξοικονόμησης ενέργειας, κάλυψης λειτουργικών εξόδων (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΗ, ΟΤΕ, φυσικό αέριο, κινητή επαγγελματική τηλεφωνία), αμοιβές τρίτων (σύμβουλοι, μηχανικοί, λογιστές κτλ),  έξοδα προβολής και διαφήμισης, εγκατάσταση συστήματος διασφάλισης ποιότητας (ISO, HACCP) κτλ.

Η νέα διαδικασία η οποία προωθείται για την υποβολή των προτάσεων ίσως οδηγήσει και σε ταχύτερη καταβολή της επιδότησης στους επενδυτές.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο, κατόπιν κατάρτισης του προϋπολογισμού, να ελέγξουν κατά πόσο είναι σε θέση να καλύψουν την ίδια συμμετοχή.

Δηλαδή, αν έχουν χρήματα να προχωρήσουν για ένα χρονικό διάστημα και σε ένα σημαντικό ποσοστό την επένδυση μέχρι τη λήψη της επιδότησης. Σ’ αυτά όλα όπως προαναφέραμε θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι ειδικοί σύμβουλοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.