Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αισιόδοξα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Φιλανδίας για την Κρήτη στην...

Αισιόδοξα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Φιλανδίας για την Κρήτη στην έκθεση Matka, στο Ελσίνκι που συμμετείχε η Περιφέρεια

Matka_2016Με τη βεβαιότητα ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για τους Φιλανδούς, επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης, από την τουριστική έκθεση Matka, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, από τις 19/1/2016 έως και τις 25/1/2016 και στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Περίπτερο του ΕΟΤ.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε στην Έκθεση από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Κώτσογλου, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Μανώλη Βολικάκη και την Ξεναγό, κα Βασιλική Κατσαντώνη. Η τουριστική μας πρόταση, με τις φυσικές καλλονές, τα μνημεία πολιτισμού, το γαστρονομικό πολιτισμό και τις άριστες σύγχρονες υποδομές του νησιού μας, παρουσιάστηκε στους περίπου 70.000 επισκέπτες της Έκθεσης, οι οποίοι την δέχθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεταξύ τους, αρκετοί επιχειρηματίες και τουριστικοί παράγοντες, με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την φετινή τουριστική περίοδο. Αιχμή του δόρατος της παρουσία μας, το νέο υλικό προβολής της Κρήτης, που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια και το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις.

Από όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, η Κρήτη είχε ιδιαίτερη ζήτηση και μάλιστα με σημαντική διαφορά. Η χρονική περίοδος που πραγματοποιείται η έκθεση της Φιλανδίας, το μήνα Ιανουάριο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να προμηθευτούν το ενημερωτικό υλικό, ώστε να επιλέξουν τον προορισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών. Αρκετοί από τους επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας είχαν ήδη αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό ότι θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας και η παρουσία μας σε συνδυασμό με την προβολή του νέου υλικού επιβεβαίωσε την ορθότητα της επιλογή τους. Η διάχυτη αίσθηση ήταν πως το νησί μας αποτελεί έναν θαυμάσιο προορισμό που συνδυάζει ξεχωριστές εμπειρίες και ασφάλεια.

Η προσέλευση επισκεπτών στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν μεγάλη. Παρατηρήθηκε επίσης έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλιακής ομάδας 50+ που γνωρίζουν και επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας, ζητώντας πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές του και τον περιπατητικό τουρισμό.

Ακόμη και αυτοί που έχουν έρθει ήδη στο νησί, εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν το ταξίδι και ζητούσαν πρόσθετες πληροφορίες.

Σημειώνεται, ότι η Κρήτη είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Φιλανδών, με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων τουριστών που εκτιμούν τον πολιτισμικό της πλούτο, την Κρητική διατροφή, την ελληνική φιλοξενία και το ξεχωριστό Κρητικό τοπίο.

Οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στην Φιλανδική αγορά είναι αυτοί οι οποίοι είχαν ήδη επισκεφθεί το νησί μας, γνώριζαν τις ομορφιές του, έδειχναν την αγάπη τους και το ενδιαφέρον για τον προορισμό και επιβεβαίωναν μπροστά σε όλους ότι θα μας επισκεφθούν και φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιοδικό Tenava, περιοδικό για το παιδί, που διανέμονταν δωρεάν στην είσοδο της έκθεσης υπάρχει 5σέλιδο αφιέρωμα στην Κρήτη, βασισμένο στις εμπειρίες Φιλανδών δημοσιογράφων, τους οποίους το Τμήμα Τουριστικής Προβολής της Π.Ε. Χανίων είχε φιλοξενήσει στην πόλη μας, το 2015. Με τη φράση «Lumoava Kreeta!» (Γοητευτική Κρήτη) αναγγέλλεται στο εξώφυλλο του περιοδικού το αφιέρωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.