Αρχική Βραβεία Δύο πανελλήνια βραβεία για την Περιφέρεια Κρήτης στους τομείς της Κοινωνικής Μέριμνας...

Δύο πανελλήνια βραβεία για την Περιφέρεια Κρήτης στους τομείς της Κοινωνικής Μέριμνας και της Διοικητικής-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

  3Δύο πανελλήνια βραβεία για τη πολιτική-πρωτοβουλίες της στην κοινωνική μέριμνα αλλά και στην διοικητική-ηλεκτρονική διακυβέρνηση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης. Πρόκειται για την απονομή βραβείων Bravo Sustainability Awards για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, την οποία διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός QualityNet Foundation.

Μέσα από μια διαδικασία διαλόγου με 120 κοινωνικούς εταίρους και με τη συμμετοχή 4.686 ενεργών πολιτών, διαγωνίστηκαν, αξιολογήθηκαν και αναδείχθηκαν 170 πρωτοβουλίες και δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.

12Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν παραλαμβάνοντας τα βραβεία ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου.

Για την διπλή βράβευση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζοντας σε μήνυμα του την ικανοποίηση του αλλά και τις ευχαριστίες του στην διοργανώτρια αρχή, ανέφερε:
«Ως Περιφέρεια Κρήτης, με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση παραλαμβάνουμε τα δύο βραβεία, σύμφωνα με την τελική κατάταξη, που διαμορφώθηκε με τη συμμετοχή σημαντικών κοινωνικών εταίρων, εμπειρογνωμόνων και χιλιάδων ενεργών πολιτών. Η σημερινή βράβευση αποτελεί μια επιπλέον δέσμευση για εμάς, ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προκειμένου να καταστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και την εφαρμογή αποτελεσματικών κοινωνικών πολιτικών μέσα από ένα ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
Ευχαριστούμε θερμά το QualityNet Foundation και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση Bravo Sustainability Awards 2015».

Ο κ. Βαμβακάς παρέλαβε το πρώτο βραβείο για την υλοποίηση σειράς δράσεων της Περιφέρειας (Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας)  με στόχο την «Προστασία παιδιών από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης», την υποστήριξη των παιδιών οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και ειδικότερα για τα προγράμματα «Ενισχυτικής διδασκαλίας»,  του «Κοινωνικού Αθλητισμού» όπως επίσης για δράσεις που ανέπτυξε με σκοπό την προώθηση «εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας» όπως η αναδοχή-υιοθεσία. Τα προγράμματα «Ενισχυτικής διδασκαλίας»,  του «Κοινωνικού Αθλητισμού» υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, αθλητικούς συλλόγους, το σύλλογο  ιδιωτικών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών (Palso), το σύλλογο ιδιωτικών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και με την υποστήριξη εθελοντών εκπαιδευτικών που δίδαξαν σε τμήματα που λειτούργησαν σε δημόσια σχολεία.

Το δεύτερο βραβείο
Ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου παρέλαβε το δεύτερο βραβείο που αφορά την διοικητική-ηλεκτρονική διακυβέρνηση που υλοποιείται με επιτυχία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη στους Στρατηγικούς Στόχους που έχει θέσει, ως  προς την Διαφάνεια, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Τεχνολογική Εξειδίκευση αλλά κυρίως την «πελατοκεντρικότητα» των υπηρεσιών της, προχώρησε στην ψηφιοποίηση του αρχείου των Φακέλων Αδειών Οδήγησης, των Διπλωμάτων της Διεύθυνσης Μεταφορών & Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου.

Ένα έργο που πέρα από τα μεγέθη του (300.000 διπλώματα), καταδεικνύει το γεγονός ότι πρωτοπορεί πέρα και πάνω από τις κατευθύνσεις της κεντρικής διοίκησης ενώ σε παράλληλο επίπεδο βελτιώνει τις υπηρεσίες της προς τον πολίτη και μεγιστοποιεί την τεχνογνωσία της. Το όλο εγχείρημα αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αφού έγινε σε συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων, με εργαζόμενους πεντάμηνης απασχόλησης.

Με το παραπάνω έργο, βελτιώθηκαν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, μεγιστοποιήθηκε η εξυπηρέτηση των ωφελούμενων πολιτών και εξασφαλίστηκε απόλυτα η εξοικονόμηση πόρων, η μείωση του κόστος και η ασφάλεια του αρχείου δεδομένων της υπηρεσίας στο μέλλον.

Τα βραβεία αποφασίστηκαν να δοθούν μέσα από μια διαδικασία διαλόγου με 120 κοινωνικούς εταίρους και με τη συμμετοχή 4.686 ενεργών πολιτών, που αξιολόγησαν και ανέδειξαν 170 πρωτοβουλίες και δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.