Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η επέκταση του Προαστιακού ως το Λαύριο

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η επέκταση του Προαστιακού ως το Λαύριο

            Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον Υφυπουργό για την πορεία του έργου και συγκεκριμένα ότι έχει δεσμευθεί το ποσό των 160.000.000€ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο και ότι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

            Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, αφού επισήμανε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα του λιμανιού του Λαυρίου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο, η υλοποίηση του οποίου είχε αποφασισθεί πολλά χρόνια πριν, όμως είχε καθυστερήσει σημαντικά από προηγούμενες διοικήσεις του αρμόδιου υπουργείου.

            Συμφωνήθηκε, λοιπόν, να γίνουν το προσεχές διάστημα, οι απαιτούμενες ενέργειες για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου που θα μεριμνήσει για την ωρίμανση του έργου προκειμένου εντός του 2016 να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης και την κατασκευή του εν λόγω έργου.

            Από την πλευρά τους και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησαν για τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα επέκτασης του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο και επιπλέον τόνισαν ότι μέσα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ, έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη χάραξη της γραμμής και οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.