Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση επί του προσχεδίου κανονισμού λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου ζώνης...

Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση επί του προσχεδίου κανονισμού λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου ζώνης συχνοτήτων πολιτών (CB)

προσχεδίου κανονισμού λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου ζώνης συχνοτήτων πολιτών (CB)Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων προσκαλεί σε Δημόσια Διαβούλευση επί του προσχεδίου κανονισμού λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου ζώνης συχνοτήτων πολιτών (CB).

Το σχέδιο του υπόψη νέου κανονισμού εμπεριέχει πλήθος βελτιώσεων και επικαιροποιήσεων και  εναρμονίζεται με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επικοινωνιών: « ECC Decision (11)03 – The harmonised use of frequencies forCitizens’ Band (CB) radio equipment, Approved 24 June 2011).

 
•             Θα επιτρέπεται πλέον η ελεύθερη χρήση των φορητών και κινητών CB χωρίς άδεια αρκεί να είναι συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών και να φέρουν σήμανση CE. Για τη χρήση σταθμών βάσεως εξακολουθεί να απαιτείται άδεια λειτουργίας από τις Περιφέρειες.
 
•             Ο ραδιοεξοπλισμός CB ταξινομείται σε 2 κατηγορίες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
 
•             Ο τρόπος λειτουργίας των σταθμών CB απλουστεύεται και συστηματοποιείται.
 
•             Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των Συλλόγων CB και την κοινωνική τους προσφορά.
 
•             Ρυθμίζονται θέματα πιθανής σύνδεσης σταθμών CB με δίκτυα της Πολιτικής Προστασίας υπό προϋποθέσεις.
 
•             Επιτρέπεται πλέον η χρήση των σταθερών σταθμών CB (σταθμοί βάσης) για ορισμένες  επιπλέον κατηγορίες (π.χ. άτομα με ειδικές ανάγκες) αλλά με κεραίες περιορισμένου κέρδους.
 
•             Απλουστεύονται οι διαδικασίες εισόδου στη χώρα και χρησιμοποίησης σταθμών CB από αλλοδαπούς.
 
Αποσκοπώντας στην ευρύτερη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στη διαμόρφωση του υπόψη ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ CB, οι απόψεις, ιδέες και παρατηρήσεις που θα υποβληθούν κατά την διαβούλευση θα συνεκτιμηθούν στην τελική διαμόρφωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.