Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ομάδα εργασίας για την προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές συστήνει...

Ομάδα εργασίας για την προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές συστήνει η Περιφέρεια Κρήτης

Celestyal Cruises

ppt_crete_vrentzouΣτην σύσταση ομάδας εργασίας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών αλλά και επιστημόνων για την στήριξη, προώθηση, προστασία του Κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Στη πρώτη συνάντηση-σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε η κα. Βρέντζου επεσήμανε ότι οι εξαγωγές το 2015 για το Κρητικό ελαιόλαδο ήταν αυξημένες ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο εξαγωγής χύμα ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές που εκμεταλλεύονται προς όφελος τους την μοναδική ποιότητα του αποκομίζοντας παράλληλα υψηλές οικονομικές απολαβές.

«Πήραμε την πρωτοβουλία ως Περιφέρεια Κρήτης να συστήσουμε μια ομάδα εργασίας που αφορά την στήριξη και προώθηση του ελαιολάδου, που αποτελεί το κύριο προϊόν του νησιού και πρέπει να βρει την αξία και την τιμή που του αρμόζει στην εσωτερική και κυρίως στην διεθνή αγορά. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και προσωπικότητες όπως ο κ. Καμενίδης Ομ. καθηγητής μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Συνεταιρισμών στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ο οποίος έχει κάνει διδακτορικό και έχει εργαστεί στην Αμερική πάνω στην προώθηση-marketing προϊόντων του πρωτογενή τομέα» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη και πρόσθεσε: «Είναι μια προσπάθεια οργανωμένη και περιμένουμε αποτελέσματα στο μέλλον. Ήδη καταγράφεται μια σημαντική αύξηση εξαγωγών για το 2015 όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Το Κρητικό ελαιόλαδο πρέπει να στηριχθεί και πρωτίστως να σταματήσει η εξαγωγή χύμα προϊόντος που αποβαίνει εις βάρος του παραγωγού. Η προσπάθεια θα εστιαστεί περισσότερο στη τυποποίηση, στην ιχνηλασιμότητα στην διασφάλιση του Κρητικού ελαιολάδου από παράνομες εισαγωγές και προσμίξεις».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Άλκης Καλαμπόκης τόνισε ότι, το 2015 είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τις Κρητικές εξαγωγές.

«Ο άξονας των Κρητικών εξαγωγών είναι το ελαιόλαδο. Μέσα σε αρνητική οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια Κρήτης έχει πάρει μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία να διερευνήσουμε τρόπους περαιτέρω στήριξης του προϊόντος που είναι «χρυσάφι» για την Κρήτη. Θα προτείνουμε τι πρέπει να κάνουμε τα επόμενα χρόνια, πως θα διαφυλάξουμε αλλά και πως θα προωθήσουμε περισσότερο τις εξαγωγές ελαιολάδου και όλων των Κρητικών προϊόντων ευρύτερα».

Στην συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν: Καμενίδης Χρήστος, Ομ. Καθηγητής του Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Συνεταιρισμών στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Σκουλάς Νικόλαος πρώην Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας και Υπουργός Τουρισμού, Καλαμπόκης Αλκιβιάδης Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Μαντηδάκης Νικόλαος εκπρόσωπος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών Ηρακλείου, Φακουρέλης Νικόλαος Χημικός μέλος δ.σ. ΣΕΔΗΚ, Φραγκάκης Μανώλης πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, Ανδρεαδάκης Γεώργιος Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών ελαιολάδου Κρήτης, Αικατερίνη Λασιθιωτάκη εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΤΕ (Παράρτημα Κρήτης), από το ΤΕΙ Κρήτης Λυδάκης Δημήτρης ομότιμος καθηγητής, και Βερβερίδης Φίλιππος Καθηγητής Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Φωτάκης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης, Κασσαπάκης Νικόλαος Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.