Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στόχος για το 2016, η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Στόχος για το 2016, η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

andreadisΜε αφορμή την έναρξη της έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2015 στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας A. Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο τομέας του τουρισμού, παρά τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, έχει καταγράψει από την αρχή της κρίσης εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνεισφέροντας πέντε επιπλέον μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας, αμβλύνοντας όσο κανένας άλλος τομέας της ελληνικής οικονομίας την ανεργία και ενισχύοντας σταθερά τα έσοδα του κράτους και τις τοπικές οικονομίες.

Τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία των προκρατήσεων και για το 2016 από την αγορά της Αγγλίας παρουσιάζουν μονοψήφιο θετικό πρόσημο.  Σε αυτό βοηθούν κυρίως εξωγενείς παράγοντες όπως η ισοτιμία ευρώ – στερλίνας και η αστάθεια των ισλαμικών προορισμών, συμπεριλαμβανόμενης και της γειτονικής Τουρκίας. Τα πρώτα αυτά στοιχεία, αν και ιδιαίτερα θετικά, δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζουν τον τομέα από τον μεγάλο στόχο της επόμενης τουριστικής χρονιάς. Ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος από τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο πρέπει να ξεπεράσει σειρά άμεσων προκλήσεων όπως η υπερφορολόγηση, ο υψηλός αθέμητος ανταγωνισμός των πειρατικών καταλυμάτων, η τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και της ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς και η επίλυση των σημαντικών εμποδίων στην χορήγηση βιομετρικής βίζας.

Μέσα από τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία, τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς, αλλά και με την ενεργοποίηση των μικρών επιχειρηματιών, των τουριστικών γραφείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων, των επιχειρήσεων εστίασης, των αερομεταφορών, της ναυτιλίας και κάθε κρίκου της τουριστικής αλυσίδας, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά το σύνολο των παραπάνω προκλήσεων.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.