Αρχική Αθλητικά Στις τελετές απονομής βραβείων AIMS και επάθλων στους καλύτερους αθλητές του 33ου...

Στις τελετές απονομής βραβείων AIMS και επάθλων στους καλύτερους αθλητές του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας συμμετείχε η κα Κουντουρά

Kountoura_Marathon marathon33Η αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού κα Ελενα Κουντουρά συμμετείχε, στην τελετή βράβευσης των «Καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου για το 2015», που διοργανώθηκε από την Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS) και τον ΣΕΓΑΣ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.
Η κα Κουντουρά παρέδωσε το βραβείο στην Mare DIBABA που τιμήθηκε ως η καλύτερη γυναίκα Μαραθωνοδρόμος για το 2015 και στην ομιλία της, αναφέρθηκε στις αρετές της θέλησης, της επιμονής και της αυτοπειθαρχίας, που χαρακτηρίζουν τους αθλητές δρομείς μεγάλων αποστάσεων, τονίζοντας επίσης ότι ο Μαραθώνιος είναι ένα κυρίαρχο σύμβολο ειρήνης που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη σήμερα η διεθνής κοινότητα.
 
Η αν. Υπουργός την Κυριακή 8 Νοεμβρίου συμμετείχε επίσης, στην απονομή επάθλων για τους πρώτους αθλητές δρομείς 10.000 μέτρων, του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και σε τηλεοπτική της συνέντευξη, μίλησε για τον ιστορικό  χαρακτήρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, ο οποίος είναι ένα μοναδικό γεγονός που ξεπερνάει τα στερεότυπα μιας αθλητικής διοργάνωσης και ένας θεσμός που συμβάλλει στην διαχρονική αναβίωση μια ισχυρής σχέσης, ιστορίας – πολιτισμού – αθλητισμού – τουρισμού, τομείς ιδιαίτερα σημαντικούς για την Ελλάδα.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.