Αρχική Αεροπορικά Νέα Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φέρνει τη British Airways στην...

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φέρνει τη British Airways στην Πελοπόννησο»

ΤατούληςΣήμερα με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συμφωνία με την British Airways για νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο (Αεροδρόμιο Heathrow) προς την Καλαμάτα, από τις 30 Απριλίου μέχρι 24 Σεπτεμβρίου. Οι πτήσεις αυτές καταδεικνύουν με ισχυρό τρόπο την εμπιστοσύνη του Ηνωμένου Βασιλείου στις αυξημένες δυνατότητες της περιοχής, οι οποίες ενισχύθηκαν ιδιαίτερα και στις οποίες συνεισέφερε η επιτυχής φιλοξενία του συνεδρίου του ABTA στην Πύλο (Costa Navarino) τον Οκτώβριο αυτής της χρονιάς, όπου περισσότεροι από 550 από τους πιο επιδραστικούς επαγγελματίες του Βρετανικού τουρισμού συμμετείχαν.

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με το στρατηγικό μας σχεδιασμό. Προς εκπλήρωση αυτού του στόχου η περιφερειακή αρχή έκανε σημαντικές επενδύσεις με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την Πελοπόννησο σε ένα κορυφαίο και δυναμικά αναπτυσσόμενο προορισμό διεθνώς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του τουρισμού, μια από τις πρώτες προτεραιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τη διεθνή πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ξεκινώντας από τις 30 Απριλίου 2016, η British Airways θα διευκολύνει τη σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου του Λονδίνου στην ήρεμη Μεσσηνιακή ακτή, προσδιορίζοντας την Καλαμάτα ως ένα από τα ελάχιστα Ελληνικά αεροδρόμια που συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μετάβασης και μετατρέποντας την Πελοπόννησο σε εύκολα προσβάσιμη, άνετη και φιλόξενη απόδραση για τους Βρετανούς επισκέπτες.
Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει το διεθνές ενδιαφέρον και την επιτυχία της εφαρμοζόμενης στρατηγικής για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, το οποίο είναι ιδιαίτερης και εξαιρετικής ποιότητας, καθώς παρέχει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να βιώσει την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, το όμορφο και μοναδικό φυσικό τοπίο και να γευτεί την εξαιρετική γαστρονομία.
Ο κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήλωσε «Νιώθουμε πραγματική τιμή και ικανοποίηση για την απόφαση της British Airways να «ταξιδέψει» στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο σε τακτική βάση. Αυτή είναι μια «ψήφος» για την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπως επίσης της πολιτικής που ακολουθούμε με συνέπεια ως περιφερειακή αρχή.
Σύμφωνα με τη στρατηγική μας για το τουριστικό μας προϊόν, σκοπεύουμε να εδραιώσουμε στρατηγικές συμμαχίες ώστε να επιτύχουμε τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Αναμφίβολα, η British Airways μπορεί να αποδειχθεί, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικές συμμαχίες προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. Επιπρόσθετα, αμοιβαία οφέλη μπορούν να προκύψουν και για τα δύο μέρη, όπως επίσης μπορούν να εμφανιστούν νέες προκλήσεις για την εμβάθυνση της συνεργασίας.
Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους ταξιδιώτες με τη British Airways να βιώσουν τις ομορφιές των παραλιών μας, το φυσικό τοπίο των διάσημων ορεινών όγκων μας, να γευτούν τη μοναδική γαστρονομία μας, η οποία αποτελεί θεμέλιο της Μεσογειακής Διατροφής, και να γίνουν δεκτοί από τους φιλόξενους ανθρώπους μας».
H κα Freddie Stier, Εμπορική Διευθύντρια της British Airways για την Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Καλαμάτα ως τη νεώτερη προσθήκη στο εκτεταμένο δίκτυο της British Airways στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μια μακρά ιστορία πάνω από 90 χρόνια πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, και τώρα πετάμε σε 10 Ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας στους Βρετανούς πελάτες μια εξαιρετική επιλογή για κορυφαίες επιλογές διακοπών».     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.