Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίκεντρο του ελληνικού τουρισμού και της περιφερειακής ανάπτυξης το τρίπτυχο Philoxenia, Hotelia...

Επίκεντρο του ελληνικού τουρισμού και της περιφερειακής ανάπτυξης το τρίπτυχο Philoxenia, Hotelia & Polis

PHILOXENIA-HOTELIA-POLIS

Σε «βαρύ πυροβολικό» του ελληνικού τουρισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη φιλοδοξεί να αναδείξει το τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia η ΔΕΘ-Helexpo, ενισχύοντάς το παράλληλα με την περιφερειακή διάσταση  της έκθεσης Polis. Οι τρεις εκθέσεις ξεκινούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα διαρκέσουν έως τις 15 του μηνός και αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας εντός και εκτός συνόρων.  

Τα μεγέθη του εκθεσιακού αυτού «τριπτύχου», που παρουσιάστηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ-Helexpo, είναι φέτος σημαντικά ενισχυμένα. Ειδικότερα, οι εκθέτες της Philoxenia ανέρχονται σε 351 έναντι 232 της περσινής διοργάνωσης (από Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Τυνησία, Αίγυπτο, Αλβανία, Φιλιππίνες, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, ΠΓΔΜ, Ινδονησία, Κύπρο, Τσεχία και Σλοβακία), ενώ ο εκθεσιακός της χώρος είναι κατά 25% μεγαλύτερος. Η έκθεση Hotelia συγκέντρωσε 157 εκθέτες έναντι 141 πέρυσι, ενώ ο αριθμός των εκθετών στη φετινή Polis ανήλθε 64 από 36 στην αντίστοιχη έκθεση το 2013.
Όσον αφορά στη Philoxenia θα υποδεχθεί 107 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες, με περισσότερα από 3.000 «ραντεβού» να είναι προγραμματισμένα.
Για μια ουσιαστική επανεκκίνηση της Philoxenia έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. «Δίνουμε τα διαπιστευτήριά μας και προσδοκούμε να περάσουμε τις εξετάσεις για μια ανανεωμένη και δυναμική Philoxenia» τόνισε.
Ένα πραγματικό άλμα κάνει στην 31η της διοργάνωση η φετινή τουριστική έκθεση, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος μάλιστα προέβλεψε πενταψήφια επισκεψιμότητα.
Ο δε αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Γιώργος, τόνισε πως το τετραήμερο αυτό η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο κέντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, ενώ ανέφερε πως η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση, με δεδομένο και τον στρατηγικό της σχεδιασμό για τον τουρισμό.
Με τη σειρά του ο διευθυντής του γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, κ. Νίκος Κουφοτόλης, μετέφερε τον στόχο του υπουργείου για ενίσχυση της συνεργασίας με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα σε όλα τα επίπεδα.
Σύμφωνα τέλος με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξη Τσαξιρλή, η φετινή τριπλή διοργάνωση δημιουργεί προσδοκίες ώστε την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην ιστορία του θεσμού.
Οι εκθέσεις  Philoxenia, Hotelia και Polis θα εγκαινιασθούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 19:30 από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά και την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Οι εκθέσεις Philoxenia και Ηotelia  υλοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ΕΟΤ, καθώς και όλων των μεγάλων τουριστικών φορέων της χώρας, όπως ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, ο HATTA, η ΠΟΞ και ο HAPCO. Η δε Polis τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης των Περιφερειών.
Ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία των εκθέσεων είναι το DPOINT Hotel Village, μια «γειτονιά», αφιερωμένη στο σχεδιασμό, διακόσμηση και ανακαίνιση ξενοδοχείων, η εκδήλωση «Τhe Art of Drinking Coffee & Spirit», που εστιάζει  στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, cocktails και ποτών, με συμμετοχή διάσημων  bartenders και mixologists από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται το μεγάλο συνέδριο Destination Thessaloniki: 365 days of Μeetings, Studies, Sports, Cruises and Health, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών εκθέσεων προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου (με είσοδο από την πύλη Εμπορίου).
Επίσημη τράπεζα της ΔΕΘ-Helexpo είναι η Εθνική, χορηγός της Philoxenia  ο όμιλος εταιρειών Σαμαράς & Συνεργάτες, υποστηρικτής η Εγνατία Οδός ΑΕ και συνεργάτης η Ιnteriors from Greece.

Στη φωτογραφία: Από αριστερά προς τα δεξιά ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Γιώργος, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.