Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ FORUM» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ANNA LINDH
28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ThessalonikiΗ Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη Forum» θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ίδρυμα Anna Lindh. Στη διάρκεια του φόρουμ θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναντήσεις με θέμα τη νεανική κοινωνική επιχειρηματικότητα και συνέδριο, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Η συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και το ίδρυμα Anna Lindh εγκαινιάστηκε το 2014, με την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» και κορυφώθηκε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας το 2015.
Το ίδρυμα Anna Lindh (ALF) ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2004 και είναι ο πρώτος φορέας από τη σύσταση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας, που δημιουργήθηκε από 43 κράτη – μέλη και που χρηματοδοτείται από κοινού από όλα τα κράτη μέλη της, με την οικονομική αρωγή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το «Θεσσαλονίκη Forum» επικεντρώνεται στην έρευνα και την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης γύρω από τις πολιτικές για τη νεολαία, τη συμμετοχή των νέων και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Μεσογείου. Μετέχουν ακόμη πολλά διεθνή ιδρύματα, δίκτυα και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο EUNIC στην Ελλάδα, το Βρετανικό Συμβούλιο, η UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
28 έως 30 /11/2015: Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Young Arab Voices: Training for the Trainers» με τη συμμετοχή νέων από αραβικές χώρες που θα παρακολουθήσουν μαθήματα ρητορικής και δημόσιας συζήτησης (debate) από κορυφαίους εκπαιδευτές
01/12/2015: Συνάντηση των Επικεφαλής των Περιφερειακών Δικτύων του ιδρύματος Anna Lindh με τους στρατηγικούς εταίρους (Βρετανικό Συμβούλιο, UNESCO, Συμβούλιο της Ευρώπης) για τη συνδιαμόρφωση της πολιτικής για τη νεολαία την επόμενη τριετία
02/12/2015: Συνέδριο «Think Social. Act Business II» σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτιστικών Ινστιτούτων EUNIC στην Ελλάδα, με πρωινά θεματικά εργαστήρια και απογευματινές συνεδρίες και με τη συμμετοχή διεθνών ειδικών πάνω στην κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα με άξονα τους νέους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.