Αρχική Αεροπορικά Νέα «Έφυγε» ο Βασίλης Αλεξανδρόπουλος

«Έφυγε» ο Βασίλης Αλεξανδρόπουλος

Η Ελληνική Τουριστική βιομηχανία, έχασε άλλον ένα από τους πρωτοπόρους της.

Απεβίωσε ο Βασίλης Αλεξανδρόπουλος, η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στον Αγ. Αθανάσιο, Πολυδρόσσου, στις 14.30.

Ο Βασίλης Αλεξανδρόπουλος, ιδιαίτερα αγαπητός, όχι μόνο στον στενό οικογενειακό και συγγενικό του κύκλο αλλά και σε όλους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1934 στην Αθήνα. Απεφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1952.

Σπούδασε στην Αγγλία  BA in English Literature at University of Salford (Manchester) 1953 – 1957. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Αθήνα και στην Σμύρνη. Εργάστηκε στην Αμερικανική Αποστολή 1958 -1960

Εν συνεχεία η αγάπη του για τις αερομεταφορές τον οδήγησε στην εκκίνηση καριέρας στην British Airways, στην Δ/νση Πωλήσεων 1960 – 1966.

Συνέχισε στην East African Airways ως Γενικός Δ/ντής. (Η εταιρεία μετά την ανεξαρτητοποίηση των χωρών της Ανατολικής Αφρικής μετονομάστηκε σε Kenya Airways και έγινε ο Εθνικός Αερομεταφορέας της Κένυας) Ως εκ τούτου ανέλαβε την Γενική Δ/νση της Kenya Airways.

Συνταξιοδοτήθηκε το 1993 μετά από 33 χρόνια άριστων υπηρεσιών στην Πολιτική Αεροπορική Βιομηχανία.

Διετέλεσε επι σειρά ετών μέλος του BAR (Board of Airlines Representatives) και Γενικός Γραμματέας της AOFA (Association Of Foreign Airlines).

Αγαπούσε ιδιαίτερα τα ταξίδια, πραγματοποίησε πολλά.

Άριστος οικογενειάρχης, άριστος σύζυγος και πατέρας, παντρεμένος με την Μαρία Αλεξανδροπούλου και πατέρας δύο παιδιών Χρήστου και Σπύρου (51 και 48 ετών αντιστοίχως).

Λάτρης του βιβλιου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην μελέτη Ιστορίας, Γεωγραφίας, Ιστορίας της Τέχνης, Έβδομης Τέχνης (σινεμά), Κλασσικού Αθλητισμού, Τέννις, Formula 1 και ποδοσφαίρου.

Διετέλεσε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η «Travelling News» συλλυπείται θερμότατα την οικογένειά του, και τους οικείους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.