Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διώχνει τα υδροπλάνα από την Πάτμο το τοπικό Λιμεναρχείο

Διώχνει τα υδροπλάνα από την Πάτμο το τοπικό Λιμεναρχείο

ΥδροπλάναΜετά από δύο (2) χρόνια προσπάθειας για την αδειοδότηση της κατασκευής υδατοδρομίου της Πάτμου, μια επιστολή από το τοπικό Λιμεναρχείο οδηγεί το υπουργείο Ναυτιλίας στην αρνητική γνωμοδότηση….
Έκπληκτοι έμειναν Δήμος και Εταιρεία Υδροπλάνων για την εξέλιξη της διαδικασίας αφού έγινε διαγωνισμός παραχώρησης 2 χρόνια πριν και δεν υποβλήθηκε από τον τοπικό Λιμενάρχη, ο οποίος συμμετείχε στα συμβούλια καμία επίσημη ένσταση. Όταν παραχωρείτε ένας χώρος με διαγωνιστική διαδικασία για μια συγκεκριμένη χρήση και δραστηριότητα πρέπει να είναι ξεκάθαρο από τον παραχωρητή που του ανήκει ο χώρος ότι δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον ο μισθωτής  με εσωτερικά θέματα και προσωπικές διαφωνίες του φορέα …  
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους σε δήλωση του ανέφερε ότι «Πρέπει να γίνει μια σωστή ενημέρωση από το υπουργείο σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται με την αδειοδότηση και την λειτουργία  των υδατοδρομίων γιατί η άγνοια για την δραστηριότητα των υδροπλάνων οδηγεί σε αρνητικές εξελίξεις για την ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις σε περιοχές όπως η Πάτμος που έχει ανάγκη μια αεροπορική διασύνδεση με άλλους προορισμούς».  
Συνεχίζοντας δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης και να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων φτάνει να της δοθεί η ευκαιρία. Πρέπει η βούληση να μετατραπεί σε έργο… Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικό όχι μόνο γιατί υπάρχει η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μεταφοράς.»
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Στόικος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Patmos 91 Radio, «Το έγγραφο του Υπουργείο Ναυτιλίας γνωμοδοτεί αρνητικά το υδατοδρόμιο μετά από έγγραφο που έστειλε το Λιμεναρχείο Πάτμου στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο ανέφερε τις αντιρρήσεις του για την χωροθέτηση και της αυξημένης κίνησης που υπάρχει στο λιμάνι της Σκάλας, χωρίς μάλιστα να κοινοποιήσει το έγγραφο αυτό στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου».
Άξιο απορίας είναι ότι μερικά χρόνια πριν  είχαν γίνει και πάλι οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο ίδιο σημείο, το Λιμεναρχείο Πάτμου και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είχαν δώσει τότε θετική γνωμοδότηση. Για το λόγο αυτό, ο κ. Στόικος μας ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα μία αποστολή του ΔΗΛΙΤΑΠ αποτελούμενη από τρία άτομα θα πάει στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Χριστόπουλου αλλά και του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα έχοντας μαζί της όλα τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Hellenic Seaplanes κ. Χαραλάμπους και τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Μουτζούρη να βρει μία λύση.
Ερωτηθείς ο δήμαρχος είπε πως κατά τη γνώμη του τα επιχειρήματα του Λιμενάρχη κ. Σιάρμπα για αλλαγή της χωροθέτησης είναι αστήρικτα. «Δεν μπορεί ένα νησί όπως είναι η Πάτμος με τόσο μεγάλη τουριστική προοπτική, με ιδιαίτερη δυναμική σε πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που από αυτά εξαρτάται μέρος της ανάπτυξής του να μπορεί από μία προσωπική άποψη να βγει έξω από το δίκτυο υδατοδρομίων. Ο Λιμενάρχης έχει τις ενστάσεις του. Δεν θέλω τώρα να αντιπαρέλθω, έχει τις δικές του απόψεις. Προηγουμένως γιατί ο άλλος Λιμενάρχης είχε δώσει θετική γνωμοδότηση;» αναρωτήθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υδατοδρόμιο της Πάτμου ήταν στην τελική φάση αδειοδότησης και αναμενόταν το καλοκαίρι του 2016 να λειτουργήσει !! Με την νέα αυτή εμπλοκή από τον Λιμενάρχη δημιουργεί νέες καθυστερήσεις αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους επενδυτές του υδατοδρομίου που μάλλον φαίνεται ότι δεν θα πετάξουν ούτε την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο τα υδροπλάνα στην Πάτμο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.