Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά TÜV HELLAS (TÜV NORD): Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ημερίδα για τη...

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ημερίδα για τη Νέα Νομοθεσία Κατάταξης των Ξενοδοχείων σε Αστέρια & Κλειδιά

Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος TUV HELLAS (TUV NORD)
Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος TUV HELLAS (TUV NORD)
Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο ΣΕΤΕ
Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο ΣΕΤΕ

     Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία πλήθους στελεχών από τον χώρο του Τουρισμού και τον Ξενοδοχειακό κλάδο πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα της TÜV HELLAS (TÜV NORD), σχετικά με τη νέα νομοθεσία για την κατάταξη των Ξενοδοχείων και των Τουριστικών Καταλυμάτων σε Αστέρια και Κλειδιά.

Από αριστερά_Ξενοφών Πετρόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΣΕΤΕ, Ηλίας Κικίλιας, Σάββας Πελτέκης
Από αριστερά_Ξενοφών Πετρόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΣΕΤΕ, Ηλίας Κικίλιας, Σάββας Πελτέκης
Απόστολος Μουσαμάς, Α' Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων. Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού, Μέλος ΞΕΕ
Απόστολος Μουσαμάς, Α’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων. Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού, Μέλος ΞΕΕ
Βάσια Καζάζη, Διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων TUV HELLAS (TUV NORD)
Βάσια Καζάζη, Διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων TUV HELLAS (TUV NORD)
Γιάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης TUV HELLAS (TUV NORD)
Γιάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης TUV HELLAS (TUV NORD)

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας παράλληλα και χαιρετισμό οι κ.κ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Σ.Ε.Τ.Ε. και Απόστολος Μουσαμάς, Α’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού και Μέλος του Ξ.Ε.Ε. Χαιρετισμό απήυθηνε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) Σάββας Πελτέκης, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των στελεχών του τουριστικού τομέα για τη Νομοθεσία και ειδικά μέσα από ένα διαπιστευμένο &  διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα όπως η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Την παρουσίαση των απαιτήσεων της νέας νομοθεσίας και των κριτηρίων που τίθενται πλέον για την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων πραγματοποίησαν ο Διευθυντής Πιστοποίησης Γιάννης Οικονομίδης και η Διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων Βάσια Καζάζη. Μεταξύ άλλων αναλύθηκαν ανά κριτήριο η απαιτούμενη τεκμηρίωση που πρέπει να συγκεντρώνει η εκάστοτε ξενοδοχειακή μονάδα για να επιβεβαιώνει τη συμμόρφωσή της κατά την επιθεώρηση με το αντίστοιχο υποχρεωτικό ή προαιρετικό κριτήριο, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε οι χρονικές προθεσμίες που θέτει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο να επαρκέσουν για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ενεργειών από το κάθε τουριστικό κατάλυμα.

image002Αντίστοιχες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (30 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο Mediterranean Palace), τα Ιωάννινα (06 Νοεμβρίου, Ξενοδοχείο Φρόντζου Πολιτεία) και το Ηράκλειο Κρήτης (27 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο Apollonia Beach Resort & Spa).

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι ένας από τους πρώτους  Οργανισμούς Επιθεώρησης και Πιστοποίησης- μέλος του Σ.Ε.Τ.Ε.-, ο οποίος διαπιστεύτηκε ως προς την επάρκειά του από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) να διενεργεί την επιθεώρηση που είναι απαραίτητη για την κατάταξη των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερισμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών και τη χορήγηση της Βεβαίωσης Συνδρομής Προϋποθέσεων Κατάταξης (ΥΑ αριθ. 219/08-01-2015), σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις τροποποιήσεις αυτών με αριθ. 216/08-01-2015 και αριθ. 21185/13-10-2014, αντίστοιχα.

Ο Φορέας έχει επιθεωρήσει περισσότερα από 300 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στη χώρα μας βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών ή εθνικών προτύπων, αποδεικνύοντας την ηγετική του θέση στις πιστοποιήσεις του τουριστικού κλάδου, ενώ τα πιστοποιητικά της TÜV HELLAS (TÜV NORD) αναγνωρίζονται παγκοσμίως από όλους τους tour operators.

Εμφατική αναγνώριση της προόδου και της επιτυχίας αυτής αποτελεί το γεγονός ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD) λόγω της μεγάλης εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει στην Ελλάδα, έχει οριστεί ως το κέντρο χάραξης στρατηγικής για όλο το TÜV NORD GROUP παγκοσμίως για τα θέματα της επιθεώρησης στον τουριστικό κλάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.