Αρχική Αθλητικά 120 ώρες στην Αθήνα του Αυθεντικού Μαραθωνίου

120 ώρες στην Αθήνα του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Δρομέας ή όχι, μπες στη γιορτή του Μαραθωνίου της Αθήνας.
Νιώσε την ατμόσφαιρα του πάθους και της νίκης.

Νομίζεις ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μόνο μια Κυριακάτικη εκδήλωση που αφορά μόνο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων;

32nd_Marathon_2014_The winnerΑπό φέτος ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός γίνεται μια 10 / 15ημερη γιορτή της πόλης στην οποία συμμετέχουν όλοι, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, μουσεία, ιδρύματα, γραφεία οργανωμένων ξεναγήσεων με τα πόδια ή με ποδήλατο, γραφεία κρουαζιέρας, ιδρύματα, φορείς πολιτισμού και τέχνης.

Δες αναλυτικά τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα του Μαραθωνίου δρόμου είτε είσαι δρομέας είτε συνοδός στο www.athensauthentic.com

Ζήσε τις αυθεντικές εμπειρίες που έχει να σου προσφέρει η Αθήνα και μοιράσου τες στο #athensauthenticmarathon

Ανακάλυψε ξανά την Αθήνα & δες τις εκπτώσεις και τις προσφορές που «τρέχουν» για 10 ημέρες για δρομείς και συνοδούς. Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις και προσφορές στο http://www.athensauthentic.com/en/Visitor-s-Guide

Από 1Η Νοεμβρίου (ενδεικτικές προτάσεις)

Η γιορτή ξεκινά από την Κυριακή 1η του μήνα με ανοιχτά καταστήματα εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο το φετινό 10ήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων. Τον Νοέμβριο η Αθήνα αναδεικνύεται “value to visit” προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες με άξονα τον κορυφαίο ετήσιο αθλητικό θεσμό της πόλης, με προσφορές για τους μαραθωνοδρόμους, τους συνοδούς τους και όχι μόνο.

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην Πύλη του Αδριανού στις 11.00 ξεκινά ξενάγηση με τίτλο «Αθηναϊκή Δημοκρατία». Την ξενάγηση προσφέρει με έκπτωση 50% η ομάδα «Αρχαία Μονοπάτια Γνώσης και Άθλησης» και το άθλησης δεν είναι τυχαίο, καθώς η περιήγηση ολοκληρώνεται στο Λόφο Φιλοπάππου με μάθημα τοξοβολίας.

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου ακολουθούμε ένα από τα απολαυστικά «Food Tours» του Athens Walking Tours σε ειδικές τιμές, ενώ για παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα με 20% έκπτωση έχει φροντίσει η εταιρεία greekbees.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου απόδραση στα νησιά του Αργοσαρωνικού με μια ημερήσια κρουαζιέρα της Olympic Cruises και έκπτωση 20%.

Η Πέμπτη 5 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στο Μουσείο της Ακρόπολης και τους θησαυρούς του με είσοδο 3 ευρώ για Μαραθωνοδρόμους. Εκεί θα σας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη που εκτίθεται στο φουαγιέ του ισογείου. Για πιο πλήρη ενημέρωση και επαφή με το μεγαλύτερο εν εξελίξει πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό project της πρωτεύουσας επιβάλλεται μια επίσκεψη στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος όπου φιλοξενείται το ολόγραμμα του Κυπέλλου Σπύρος Λούης (και προβάλλεται ενημερωτικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του) πριν το αυθεντικό πάρει τη μόνιμη θέση του το 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Ακριβώς δίπλα είναι το Γήπεδο Ταεκβοντο όπου την ίδια ημέρα εγκαινιάζεται η ¨Ergo Marathon Expo” με όλα τα απαραίτητα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου κάνουμε βόλτα στην πόλη με το Κόκκινο λεωφορείο CitySightseeing Athens & Piraeus με 50% έκπτωση.

Ή κάνουμε στάση στην Αποστόλου Παύλου στο Θησείο για να μαγευτούμε από τις «Σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων». Μια έκθεση του Μουσείου Ηρακλειδών σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά που σίγουρα θα κάνει το μυαλό σας να «τρέχει» σε υψηλές στροφές. Και αν δεν θέλουμε να περπατάμε εκμεταλλευόμαστε το ευρύ σύστημα των πεζοδρόμων της πόλης κάνοντας πετάλι μ’ ένα από τα ποδήλατα της Solebike.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου –εξακολουθούμε να κάνουμε τα ψώνια μας με έκπτωση και εκμεταλλευόμαστε τις επιπλέον προσφορές για Μαραθωνοδρόμους στα «Marathon Stores» του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Κάνουμε την αντίστροφη διαδρομή από την Αθήνα στο Μαραθώνα για να δούμε την αφή του βωμού με τη φλόγα του Μαραθωνίου, επισκεπτόμαστε το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και τον Τύμβο.

Επιστροφή στην Αθήνα νωρίς για μια βόλτα από τα ξενοδοχεία του κέντρου που μεταμορφώνονται σε χώρους τέχνης σε συνεργασία με το «Athens Digital Arts Festival» και απολαμβάνουμε pasta parties και μενού ιδανικά για μαραθωνοδρόμους στα εστιατόρια των «Marathon Hotels» http://www.all-athens-hotels.com/english/attica/webpage/marathon_hotels Οι ίδιοι χώροι τα ξημερώματα της Κυριακής θα σερβίρουν πρωινό από τις 5.00 – 5.30 και μια ζεστή καλημέρα για καλή επιτυχία σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Ειδικές τιμές για μεταφορά από τα Marathon Hotels στην αφετηρία του Μαραθωνίου προσφέρει η εταιρεία TAXIPLON.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου τρέχουμε ή ενισχύουμε με την δυναμική μας παρουσία όσους αγωνίζονται στα 5, 10, 42 χιλιόμετρα και ζούμε από κοντά την ατμόσφαιρα της γιορτής είτε κατά μήκος των διαδρομών είτε στο σημείο τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο.

Μετά τον τερματισμό απολαύστε μασάζ, χαμάμ, σάουνα ή την χαλαρωτική επίδραση του νερού της πισίνας στα Marathon Hotels και απολαύστε μια απόδραση στην αθηναϊκή ριβιέρα και τις ιαματικές ιδιότητες της Λίμνης Βουλιαγμένης με 50% έκπτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.