Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Καταργείται από την 1η Οκτωβρίου το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ που ισχύει σήμερα...

Καταργείται από την 1η Οκτωβρίου το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιά του Αιγαίου

vatΚαταργείται από τον επόμενο μήνα, όπως προβλέπεται στο νόμο 4336/2015, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα νησιά Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και των νησιών του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο.

Oι συντελεστές καταργούνται σταδιακά ως εξής:

Από 1.10.2015 στην πρώτη ομάδα νησιών, από 1.6.2016 στη δεύτερη ομάδα νησιών και από 1.1.2017 στα υπόλοιπα νησιά.

Το Μνημόνιο προβλέπει πως τα υπαγόμενα στις παραπάνω ομάδες νησιά θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έχει ήδη καταρτίσει τη σχετική απόφαση την οποία ωστόσο θα υπογράψει η νέα κυβέρνηση.

Έτσι, αναμένεται πως την 1η Οκτωβρίου οι συντελεστές 5%, 9% και 16% οι οποίοι ισχύουν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου, θα αυξηθούν σε 6,5%, 13% και 23% αρχής γενομένης από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες.

Επίσης ο νέος συντελεστής ΦΠΑ για Διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα από τη 1η Οκτωβρίου αυξάνεται σε 13%, ενώ ο συντελεστής ΦΠΑ για την Εστίαση και τις λοιπές υπηρεσίες, έχει αυξηθεί ήδη από 20 Ιουλίου 2015  σε 23%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.