Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Qatar Airways ανακοίνωσε την απόλυτη απαγόρευση μεταφοράς όλων των κυνηγετικών τρόπαιων

Η Qatar Airways ανακοίνωσε την απόλυτη απαγόρευση μεταφοράς όλων των κυνηγετικών τρόπαιων

qatar_airways_A320Η Qatar Airways, ανακοίνωσε την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων απαγόρευσης της μεταφοράς κυνηγετικών θηραμάτων-τροπαίων μεγάλων θηραμάτων. Η νέα απαγόρευση περιλαμβάνει όλα τα είδη που προσδιορίζονται από τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES) της άγριας πανίδας και χλωρίδας.
Έτσι η υφιστάμενη απαγόρευση της αεροπορικής εταιρίας σχετικά με την εκτέλεση Ι της CITES κυνηγετικά τρόπαια επεκτάθηκε ώστε να συμπεριλάβει όλα τα είδη που περιλαμβάνονται στο CITES Ι, ΙΙ και ΙΙΙ.
“Ως μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, που εξυπηρετεί τους πελάτες της στις έξι ηπείρους, η Qatar Airways αναγνωρίζει την ευθύνη της για την κοινωνία, τις κοινότητές μας και το περιβάλλον. Με την απόλυτη απαγόρευση μεταφοράς όλων των κυνηγετικών τρόπαιων που επεκτείνει περαιτέρω τη δέσμευσή μας για την υποστήριξη της προστασίας των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών και την εξάλειψη της παράνομης εμπορίας των ζωικών προϊόντων », δήλωσε ο Chief Executive της Qatar Airways Group, η εξοχότητά του, ο κ Akbar Al Baker.

Περισσότερα από 35.000 είδη (πάνω από 5.000 ζώα και 30.000 φυτά) προστατεύονται από τη Σύμβαση CITES, η οποία περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά, τους μεγάλους πιθήκους, το γιγαντιαίο panda, πολλούς Νοτιοαφρικάνικους πιθήκους, τσιτάχ, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, τίγρεις, ελέφαντες και ρινόκερους .

Η CITES είναι μια διεθνής συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, η οποία έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι το διεθνές εμπόριο ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας δεν απειλεί την επιβίωσή τους. Υπάρχουν τρία προσαρτήματα της CITES, σύμφωνα με την οποία τα είδη κατατάσσονται, ανάλογα με το πώς απειλούνται είναι από το διεθνές εμπόριο.

Το Ι της CITES περιλαμβάνει είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Το CITES II περιλαμβάνει τα είδη για τα οποία το εμπόριο πρέπει να ελέγχονται προκειμένου να αποφευχθεί η ασυμβίβαστη με την επιβίωση τους συμπεριφορά . Το CITES ΙΙΙ περιλαμβάνει είδη τα οποία προστατεύονται σε μία τουλάχιστον χώρα, η οποία έχει ζητήσει από τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη της CITES βοήθεια για τον έλεγχο του εμπορίου. Η κατηγορία αυτή καλύπτει είδη όπως τους  “Two Toed Sloths” (Βραδύποδες), την αφρικανική μοσχογαλή (African civet) και τη χελώνα αλιγάτορα (alligator snapping).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.