Αρχική Αεροπορικά Νέα Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στη περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στον Δήμο...

Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στη περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στον Δήμο Λέσβου

Περιφέρειες και Δήμοι αντιδρούν στην απόφαση ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

apt_CFUΠιο συγκεκριμένα την αντίδραση του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, Θόδωρου Γαλατσιάτου, του δημάρχου Κέρκυρας Κωνσταντίνου Νικολούζου, αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Σαμοϊλη, προκάλεσε η απόφαση της ιδιωτικοποίησης των τεσσάρων αεροδρομίων του Ιονίου, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση τα τέσσερα αυτά περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που ιδιωτικοποιούνται, παραχωρούνται στην γερμανική Fraport – Slentel σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

Στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επισημαίνει πως θα καταβληθεί η προσπάθεια να μην εφαρμοστεί στην πράξη η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση , ενώ στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο πρόκειται να προταθεί η νομική προσβολή της απόφασης, αλλά και δημοψήφισμα μέσω του οποίου θα ζητηθεί η γνώμη των πολιτών των Ιόνιων Νήσων.

Αεροδρόμιο Λέσβου
Εν τω μεταξύ την ανάγκη δράσεων, σύμφωνα και με αντίστοιχες παλαιότερες αποφάσεις – ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου, για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Μυτιλήνης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος».

Στην ανακοίνωσή της η τοπική παράταξη καλεί τη δημοτική αρχή να προβεί σε ενέργειες αποτροπής αυτής της πράξης, τόσο με την ενεργοποίηση του λαού της Λέσβου, όσο και με τη χρήση ένδικων μέσων για τη νομική προσβολή της συγκεκριμένης απόφασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.