Αρχική Αθλητικά Αγώνας Ιστιοπλοΐας “Ακριτικών Νησιών” «Κύπελλο Καστελόριζο 2015»

Αγώνας Ιστιοπλοΐας “Ακριτικών Νησιών” «Κύπελλο Καστελόριζο 2015»

Με φόντο το πανέμορφο Καστελλόριζο θ’ αγωνιστούν από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου πολλοί ιστιοπλόοι σ’ έναν διεθνή αγώνα για τις κατηγορίες Optimist–Laser 4,7 – Bic Techno 293

kastelorizo_cupΣτη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι του Καστελόριζου θα γίνει φέτος μια ενδιαφέρουσα ιστιοπλοϊκή διοργάνωση από το ∆ήμο Βάρης- Βούλας –Βουλιαγμένης και τον Ο.Α.Π.Π.Α., σε συνεργασία με το ∆ήμο Καστελόριζου και τους Ομίλους της περιοχής, Ν.Α.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β. Ν.Ο.Β. και Ν.Ο.Κ.Β.

Πρόκειται για τον Αγώνα Ιστιοπλοΐας “Ακριτικών Νησιών” από τις 6 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου με την ονομασία «Κύπελλο Καστελόριζο 2015» στις κατηγορίες Optimist–Laser 4,7 – Bic Techno 293, έχοντας και αναπτυξιακό χαρακτήρα, χάρη στις συμμετοχές και νεαρών αθλητών-αθλητριών.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας –Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μίλησε στους εκπροσώπους τύπου, τονίζοντας τη σημασία των αγώνων και ξεκαθαρίζοντας τους λόγους για τους οποίους έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η αρχική σκέψη ήταν ο Δήμος να θεσπίσει έναν διεθνή αγώνα στην περιοχή του, όμως έτσι δεν θα πετυχαίναμε όλους τους στόχους. Αυτοί οι στόχοι, έχουν να κάνουν με την δυνατότητα για ανάδειξη ξεχασμένων περιοχών της Ελλάδας. Επιλέξαμε το Καστελλόριζο, επειδή είναι μια περιοχή που θέλει δημοσιότητα με θετικό πρόσημο και μια περιοχή πάντα επίκαιρη για εθνικούς και πολιτικούς λόγους. Δεν είναι δυνατό να θεωρείται το Καστελλόριζο ως ο τόπος που ανακοινώθηκε η εισαγωγή των μνημονίων στην χώρα μας. Αδικείται ένα ευλογημένο ακριτικό μέρος και χρειάζεται θετική προβολή». 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνέχισε ευχαριστώντας την εταιρεία Aegean Paradise, καθώς απάντησε θετικά στο εγχείρημα φιλοξενίας αθλητών και διοργανωτών: «Θα φτάσουμε εκεί με πλωτό μέσο και θα μεταφέρουμε νοσηλευτές και γιατρούς που εργάζονται στην περιοχή μας, ώστε να παράσχουμε μια σειρά από εξετάσεις και θεραπείες αν χρειαστεί, στον τοπικό πληθυσμό του Καστελόριζου. Το πλοίο που θα μας μεταφέρει και θα μας φιλοξενήσει είναι το Aegean Paradise, το οποίο ήταν το μόνο που δέχθηκε να βγει από το πρόγραμμά του για έξι ημέρες».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Πέτρος Πρίφτης, αναλύοντας το πρόγραμμα του ταξιδιού: «Στις 6 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το μεγάλο μας ταξίδι. Θα ξεκινήσουμε από τον Πειραιά, θα περάσουμε από την Σύρο ή την Πάρο και στην συνέχεια θα φτάσουμε στη Ρόδο, πριν καταλήξουμε στο Καστελλόριζο. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν οι αγώνες, ενώ την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι αγώνες και θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής».

Τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βάρης Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ) εκπροσώπησε ο  Αντιπρόεδρος του, κ. Γιάννης Αγαλιώτης, ο οποίος μίλησε για το εγχείρημα: «Για μας ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Στον ΟΑΠΠΑ θέλουμε να κάνουμε κάποιες ποιοτικές δράσεις με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Επιπλέον, στη συνέντευξη εκπροσωπήθηκαν και οι ναυταθλητικοί όμιλοι της πόλης: Ν.Α.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β., Ν.Ο.Β., Ν.Ο.Κ.Β, καθώς και η εταιρεία που θα αναλάβει το ταξίδι και την διαμονή όσων συμμετάσχουν, η Aegean Paradise.

Τέλος έλαβαν το λόγο ο προπονητής του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιά, Ισίδωρος Δαρζέντας και δυο νεαροί αθλητές, που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Ο Δημήτρης Παπδημητρίου (Laser) που ανέφερε: «Πιστεύω πως θα είναι πολύ ωραίος αγώνας, θα χαρώ να δω αθλητές από το εξωτερικό και θα είναι αγώνας υψηλού επιπέδου. Θα είναι καλή προετοιμασία για όλους» και ο Πάτροκλος Μανδυλάρης, (Optimist), ο οποίος τόνισε: «Θα είναι πολύ μεγάλο και κουραστικό ταξίδι, αλλά θα συγκεντρωθούμε για τους αγώνες».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου
09:30 – 12:00 Επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο AEGEAN PARADISE στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα

11:00 – 13:00 Εγγραφές εν πλω για όσους ταξιδεύουν.

 Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
09:00 – 11:00 Εγγραφές
12:00 Ιστιοδρομίες
20:00 Τελετή Έναρξης

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου
11:00 Ιστιοδρομίες

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
11:00 Ιστιοδρομίες

20:00 Τελετή Λήξης και Απονομές Επάθλων Αναχώρηση

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
Άφιξη στον Πειραιά
Θα διεξαχθούν μέχρι 9 ιστιοδρομίες και όχι περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την ημέρα. Η προγραμματισμένη ώρα για το προειδοποιητικό σήμα της πρώτης ιστιοδρομίας την πρώτη ημέρα είναι 11:55. Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 16:00

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ
Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του λιμανιού του Καστελόριζου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θα ισχύσει το σύστημα Χαμηλής Βαθμολογίας, Παράρτημα Α των RRS. 12.2 Αρκεί να ολοκληρωθεί 1 ιστιοδρομία για να είναι έγκυρος ο αγώνας. Εάν ολοκληρωθούν λιγότερες από 5 ιστιοδρομίες, η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες. Εάν ολοκληρωθούν από 5 έως και 9 ιστιοδρομίες, η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες εξαιρουμένης της χειρότερης. Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα προκύπτουν από την Γενική Κατάταξη.

ΕΠΑΘΛΑ
Θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους νικητές, νικήτριες κάθε κατηγορίας: Optimist αγόρια, Optimist κορίτσια, Optimist αγόρια 11χρονα, Optimist κορίτσια 11χρονα, Laser 4,7 αγόρια, Laser 4,7 κορίτσια,  BICTECHNO 293 αγόρια, BICTECHNO 293 κορίτσια. Έπαθλα θα δοθούν επίσης και στον μικρότερο αθλητή και μικρότερη αθλήτρια κατηγορίας OPTIMIST.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ
Νησιωτική Ελλάδα: θα καλυφθούν τα εισιτήρια μετακίνησης με πλοίο των αθλητών και των προπονητών καθώς και του εξοπλισμού τους από και προς τον Πειραιά. Χερσαία Ελλάδα: Θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των ομίλων για ελαχιστοποίηση του κόστους.

Για αθλητές εκτός Ελλάδας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κατηγορίες Optimist & Laser 4,7, οι διοργανωτές θα παρέχουν σκάφη και εξοπλισμό με σειρά προτεραιότητας (Για Optimist: καρινοτίμονα, άλμπουρο & μάτσα. Για Laser 4,7 καρινοτίμονα, πάνω άλμπουρο & μάτσα ). Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν πανιά και σχοινιά – συστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.