Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΤΕ Intelligence – Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο δείκτης ικανοποίησης για...

ΣΕΤΕ Intelligence – Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο δείκτης ικανοποίησης για την Ελλάδα στο 84,3%

Στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης βρίσκεται η Ήπειρος με ποσοστό 88,6% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με ποσοστό 88%.

logo_sete-300x205Στους δείκτες ποιότητας των ελληνικών ξενοδοχείων καθώς και ξενοδοχείων σε διεθνώς ανταγωνιστικούς προορισμούς: Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο δείκτη ικανοποίησης και στο δείκτη σχέσης ποιότητας-τιμής σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες ενώ μοιράζεται τη δεύτερη θέση με τη Γαλλία στην εστίαση,  υστερώντας και οι δύο έναντι της Κύπρου, ενώ στο τομέα της εξυπηρέτησης βρίσκεται στη τέταρτη θέση πίσω από την Τουρκία, την Ισπανία και την Κύπρο. Όμως, η εικόνα ανά κατηγορία διαφοροποιείται σημαντικά και η Ελλάδα έχει συγκριτικά υψηλότερη θέση στις χαμηλότερες κατηγορίες και συγκριτικά χαμηλότερη θέσης στις υψηλότερες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα:
Για το σύνολο της χώρας, ο δείκτης ικανοποίησης είναι υψηλότερος σε σύγκριση με αυτόν των ανταγωνιστικών προορισμών, αν και σημειώνει μια μικρή μείωση κατά 0,10% σε σχέση με το 2014. Σημαντική αύξηση κατά 1,0% παρουσίασε ο δείκτης εστίασης στην Ελλάδα, ενώ μείωση παρουσίασαν οι δείκτες Σχέσης Ποιότητας Τιμής -0,4% και Τοποθεσίας -0,8%.

Η σημαντικότερη μείωση εμφανίζεται στο τομέα της εξυπηρέτησης -4,9% . Στους ανταγωνιστές, σημαντική αύξηση παρουσίασε ο δείκτης εστίασης κατά 2,10%. Η Σαντορίνη, η Μύκονος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Χαλκιδική υπερτερούν σημαντικά των ανταγωνιστικών τους προορισμών ενώ, σε μικρότερο βαθμό, το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παραθεριστικούς προορισμούς σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Από την άλλη πλευρά η Αθήνα υστερεί έναντι της Κωνσταντινούπολης και της Βαρκελώνης ενώ υπερτερεί έναντι της Ρώμης. Η Θεσσαλονίκη είναι η μόνη περιοχή με δείκτη ποιότητας κάτω από το 80% και υστερεί έναντι της Μπολόνια και της Σμύρνης. Η Κύπρος υπερτερεί έναντι όλων των ανταγωνιστικών προορισμών.

Αεροπορικές αφίξεις από την αρχή του έτους:

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015 για τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, παρουσιάστηκε αύξηση +6,7%  στο σύνολο της χώρας (ή +1% αν δεν υπολογιστεί η Αθήνα). Ειδικότερα, η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη τον Ιούνιο υποστήριξαν δυναμικά το σύνολο αφίξεων της χώρας με +25%, +7,5% και +20% αντίστοιχα, ενώ θετικά (+3,9%) κινήθηκε και το Ιόνιο. Η Θεσσαλονίκη εμφάνισε οριακά αρνητικό πρόσημο, ενώ Δωδεκάνησα και Κρήτη κινήθηκαν αρνητικά παρουσιάζοντας μείωση -7,2% και -3,8% σε σχέση με τον Ιούνιο 2014. Σημαντική μείωση εμφανίζει ο προορισμός της Πελοποννήσου με -16,8%.

 
Ακτοπλοϊκές αφίξεις από την αρχή του έτους:

Η επιβατική κίνηση από και προς Ιταλία μεταξύ Ιανουαρίου – Μαΐου μειώθηκε κατά -9%, αλλά δεν υπάρχει κατανομή του ποσοστού αυτού μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών.

Η επιβατική κίνηση στην εσωτερική ακτοπλοΐα το αντίστοιχο διάστημα παρουσιάζει μικτή εικόνα, με την επιβατική κίνηση από και προς Κρήτη να παρουσιάζει μείωση κατά -12,2% ενώ αύξηση παρατηρείται στους επιβάτες στο Βόρειο Αιγαίο κατά 11%, στα Δωδεκάνησα κατά 4,4%, και στις Κυκλάδες κατά 3%.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.