Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Uber water-taxi στην Κωνσταντινούπολη

Uber water-taxi στην Κωνσταντινούπολη

UBER_BOAT_IstanbulΗ νέα υπηρεσία με την ονομασία UberBOAT, θα μεταφέρει επιβάτες κατά μήκος του Βοσπόρου.

Η Uber συνεργάζεται με την Τουρκική εταιρεία Navette η οποία διαχειρίζεται τα ταχύπλοα.

H μητρόπολη της Τουρκίας είναι μια από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που ανήκει σε δύο ηπείρους, και εκατομμύρια από τους κατοίκους και επίσκέπτες της μετακινούνται μεταξύ Ασίας και Ευρώπης κάθε μέρα. Η μετακίνηση πραγματοποιείται είτε με τα κρατικά πλοία που εξυπηρετούν περίπου 20 διαδρομές σε μια βασική τιμή των 2,15 λιρών (81 σεντ ΗΠΑ), είτε με το υπόγειο μετρό μέσω της σήραγγας, είτε από τις δύο διηπειρωτικές κρεμαστές γέφυρες, καθώς επίσης και από μια τρίτη γέφυρα και μια σήραγγα αυτοκινήτων .

Το κόστος της υπηρεσίας water-taxi της uber πρόκειται να ξεκινά από τις 50 λίρες (19 δολάρια) ενώ το κάθε σκάφος θα έχει χωρητικότητα για 7-10 επιβάτες. Ένα ταξίδι από το ξενοδοχείο Ciragan, ένα πρώην οθωμανικό παλάτι, στο πλησιέστερο σημείο για το κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα κοστίζει περίπου 400 λίρες, δήλωσε η Uber.

Η Κωνσταντινούπολη πλησιάζει την κυκλοφοριακή συμφόρηση της Πόλης του Μεξικού και του Ρίο ντε Τζανέιρο που έχουν τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή κίνηση του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, της συσκευής πλοήγησης TomTom NV. “Η υπηρεσία αυτή θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της κυκλοφορίας της Κωνσταντινούπολης, προσφέροντας μεταφορές στο Βόσπορο,” δήλωσε ο Austin Kim, Operations Manager της Uber στην Κωνσταντινούπολη.

uberBoat-appΌπως και με άλλες προσφορές της Uber, η συγκεκριμένη υπηρεσία UberBOAT,  θα εμφανίζεται τώρα ως ξεχωριστή επιλογή στο πλαίσιο της κύριας Uber app.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εν λόγω υπηρεσία δεν αποτελεί την πρώτη του είδους για την Uber, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε λανσάρει το UberBOAT στη Βοστόνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.