Αρχική Αεροπορικά Νέα Οι αεροπορικές εταιρείες που αποφάσισαν να αφαιρέσουν το δικαίωμα της διάθεσης εισιτηρίων...

Οι αεροπορικές εταιρείες που αποφάσισαν να αφαιρέσουν το δικαίωμα της διάθεσης εισιτηρίων από γραφεία και tour operators με έδρα την Ελλάδα

airplane with tickets on map

Ως βασική αιτιολογία οι αεροπορικές εταιρείες προβάλλουν το φόβο να μην μπορέσουν να πληρωθούν σε περίπτωση κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και λόγω του capital control.

Η πρώτη άμεση επίπτωση για τα ελληνικά γραφεία αφορά την αδυναμία που θα έχουν πλέον να εκδώσουν για Ελληνες πελάτες εισιτήρια για πτήσεις των εταιρειών στο εξωτερικό. Επίσης, η απόφαση αυτή χτυπά και επαγγελματικές συνεργασίες που είχαν ελληνικά γραφεία με ξένες εταιρείες, όπως για παράδειγμα ναυτιλιακές, έχοντας αναλάβει την έκδοση ανά τον κόσμο αεροπορικών τους εισιτηρίων.

Οι αεροπορικές εταιρείες που μέχρι στιγμής και έως να αλλάξουν οι συνθήκες, αποφάσισαν να αφαιρέσουν το δικαίωμα της διάθεσης εισιτηρίων από γραφεία και tour operators με έδρα την Ελλάδα, είναι:

1. SRI LANKAN AIRWAYS
2. CHINA AIRWAYS
3. AIGLE AZUR AIRLINES
4. ANGOLA AILRINES – TAAG – Linhas Aereas de Angola
5. ROYAL AIR MAROC
6. ONUR AIR
7. GARUDA
8. AIR NAMIMBIA
9. ATLASJET
10. Aircompany Somon Air LLC
11. CHINA SOUTHERN
12. EMIRATES
13. URAL AIRLINES
14. AIR ASTANA
15. VIETNAM AIRLINES
16. VIRGIN ATLANTIC
17. PEGASUS AIRLINES
18. TRANSAERO AIRLINES
19. UTAIR AVIATION
20. UZBEKISTAN AIRWAYS
21. AIR CARAIBES
22. QATAR
23. AIR BALTIC
24. SIBERIA
25. AIR NEW ZEALAND
26. AIR TRANSAT
27. AIR CALEDONIE
28. TURKISH AIRLINES
29. QANTAS
30. AVIANCA
31. BOLIVIANA DE AVIACION
32. CATHAY PACIFIC
33. HANN AIR
34. MYANMAR
35. PHILIPPINE AIRLINES
36. BRITISH MIDLAND (BMI)
37. COPA AIRLINES

Πάντως, κάποια μεγάλα ελληνικά γραφεία έχουν βρει τρόπους να ξεπεράσουν το πρόβλημα, είτε γιατί διαθέτουν δικό τους δίκτυο στο εξωτερικό είτε γιατί έχουν συνάψει συνεργασίες με ξένες εταιρείες.

LUFTHANSA, AUSTRIAN και SWISS

Στο μεταξύ, σε επιστολή που απέστειλε o όμιλος της Lufthansa (Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss) χθες το απόγευμα σε ταξιδιωτικά γραφεία, ενημερώνει ότι από σήμερα 8 Ιουλίου θα πρέπει να καταβάλλουν την αξία των εισιτηρίων με χρέωση πιστωτικής κάρτας μέσω BSP ή έναντι μετρητών στα εκδοτήριά της.

Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζει η εταιρεία, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αναγκαστεί να μην επιτρέψει την ηλεκτρονική έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων.

Η εταρεία διαβεβαιώνει ότι αυτή η ρύθμιση είναι προσωρινή και οφείλεται αποκλειστικά στην τωρινή πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.