Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ισπανία και Πορτογαλία κερδισμένες από την πτώση του τουρισμού στη χώρα μας

Ισπανία και Πορτογαλία κερδισμένες από την πτώση του τουρισμού στη χώρα μας

VisitorsΤο πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως, η Ισπανία και η Πορτογαλία ήδη βγαίνουν κερδισμένες από την πτώση του τουρισμού στη χώρα μας, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Με τους κεφαλαιακούς ελέγχους και την αβεβαιότητα ως προς την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, οι τουρίστες οι οποίοι δεν έχουν κλείσει ακόμη τις διακοπές τους το τέλος του καλοκαιριού ή για αρχές φθινοπώρου, ήδη κοιτούν αλλού. Γνώστες της τουριστικής αγοράς αναφέρουν πως αυτό θα βοηθήσει τις αγορές χωρών όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ο Dick Gussen, εκπρόσωπος της Corendon International Travel BV, της οποίας η αεροπορική φιλοξενεί 2,5 εκατ. επιβάτες το χρόνο, αναφέρει πως “Οι κρατήσεις στην Ελλάδα ήδη πέφτουν κατακόρυφα, τόσο κοντά στο peak season”. Η εταιρεία του, μάλιστα, έχει αύξηση των κρατήσεων με προορισμό την Ισπανία.

Αυτή η αποκλίνουσα πορεία της Ιβηρικής χερσονήσου ήδη δείχνει τις διαφορετικές μοίρες της Ελλάδας και των Ιβηρικών χωρών. Η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν και αυτές λάβει προγράμματα βοήθειας όπως η Ελλάδα, αλλά έχουν βγει από αυτά. Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα έχει φέρει την οικονομία της χώρας μία σπιθαμή από την καταστροφή.

Αν και οι τουρίστες είναι ακόμη ικανοί να βγάζουν λεφτά από τα ελληνικά ΑΤΜ, οι εικόνες κοινωνικής και οικονομικής αναταραχής είναι ήδη αρκετές για να “σπρώξουν” τους τουρίστες σε άλλες μεσογειακές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.