Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξ.Ε.Ε.: Εκκίνηση της νέας διαδικασίας κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων

Ξ.Ε.Ε.: Εκκίνηση της νέας διαδικασίας κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων

HCF-01_07_2015Τη διαδικασία κατάταξης των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων παρουσίασε στην αρμόδια αν. υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη σημερινή του συνεδρίαση.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθη και ο αν. γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση σηματοδότησε και την εκκίνηση του νέου Θεσμικού Πλαισίου Κατάταξης Καταλυμάτων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, γεγονός που αποτελεί προϊόν αφενός συγκριτικής μελέτης των διαδικασιών κατάταξης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και αφετέρου διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.     
Η νέα διαδικασία που φέρει το σύνθημα : «Φιλοξενία με Εγγύηση Ποιότητας» διασφαλίζει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στο σύνολο των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων η οποία και αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της διοίκησης του Ξ.Ε.Ε.
Το νέο πλαίσιο κατάταξης υλοποιείται μέσα από ειδικό διαδικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου, που εμπεριέχει όλα τα στάδια της κατάταξης και ολοκληρώνεται με την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού.
Η προστιθέμενη αξία του νέου συστήματος έγκειται στην αξιοπιστία, την καινοτομία και στις αρχές της ευκολίας χρήσης, της διαφάνειας και της λογοδοσίας.
Υπογραμμίζεται ότι οι πρώτοι 6 φορείς διενέργειας ελέγχου και επιθεωρήσεων έχουν διαπιστευτεί ήδη από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) με βάση το αυστηρό διεθνές πρότυπο ISO 17065:2012.
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης μετά το πέρας της εκδήλωσης επισήμανε τα εξής : «Μετά από δυο έτη σκληρής δουλειάς και εξαντλητικής διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παρουσιάσαμε στην αρμόδια υπουργό τη νέα διαδικασία κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων. Αδιαπραγμάτευτος στόχος για μας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών στα καταλύματα, όρος που αποτελεί προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας. Η νέα διαδικασία κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων εδράζεται στην αξιοπιστία, στην καινοτομία, τη διαφάνεια και την ευκολία της χρήσης από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες». Καταλήγοντας ο κ. Τσακίρης τόνισε : «Δυστυχώς η ιστορική αυτή ημέρα επισκιάζεται από την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της χώρας και του ελληνικού τουρισμού. Στην αρμόδια υπουργό τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι προορισμοί της Ελλάδας, εξαιτίας της αρνητικής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης, κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση για την άμεση ενεργοποίησή της με σκοπό την αντιμετώπιση αυτών και την επαναφορά στην κανονικότητα και ομαλότητα της χώρας, δεδομένου ότι η σταθερότητα αποτελεί παρακαταθήκη για την θετική ή μη πορεία του ελληνικού τουρισμού».      

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.