Αρχική General Σηκώνει τα μανίκια το υπουργείο Μεταφορών με στόχο την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων

Σηκώνει τα μανίκια το υπουργείο Μεταφορών με στόχο την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων

Hellenic Seaplanes συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου ΜεταφορώνΗ νέα Γενική Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κα Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη) με αρμοδιότητα τις Μεταφορές, τις Υποδομές και τα Δίκτυα θέλησε, από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας της να εφαρμόσει νέες τακτικές και να ιεραρχήσει τα θέματα που απασχολούν το υπουργείο.

Η κα Πέρκα Πέτη αλλάζοντας την καθιερωμένη ατζέντα ξεκίνησε κυριολεκτικά τρέχοντας  με την ανάπτυξη και καθιέρωση των υδροπλάνων στην Ελλάδα με στόχο να παρεμβαίνει αποφασιστικά, σπάζοντας τον γόρδιο δεσμό της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Αφού ενημερώθηκε για την μέχρι σήμερα πορεία του τομέα των υδροπλάνων πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση με την ηγεσία της Hellenic Seaplanes  όπου  τέθηκαν όλα τα θέματα καθώς και τα προβλήματα που κρατούν τις επενδύσεις στα υδατοδρόμια καθηλωμένες. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα και η επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης.
 «Έχουμε σκοπό να απαιτούμε άμεσα αποτελέσματα από όποια δημόσια υπηρεσία καθυστερεί την οποιαδήποτε επενδυτική δράση και να δίνουμε λύσεις», δήλωσε η Γενική Γραμματέας. Και εξηγεί ότι σκοπεύει να ταξινομήσει τις κυριότερες κατηγορίες επιχειρηματικότητας των επενδυτών και να προβλέψει ένα συγκεκριμένο αριθμό βημάτων που θα απαιτούνται για την συντεταγμένη ολοκλήρωσή τους σε σύντομο χρόνο.
Η κυρία Πέρκα επιβεβαίωσε την πρόθεση του υπουργείου αλλά και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα επενδυτική δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία. Στην συνέχεια ανέφερε ότι έχουν δρομολογήσει νομοθετικά εντός των επόμενων εβδομάδων την βελτίωση των διαδικασιών για την δημιουργία υδατοδρομίων καθώς και εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα  είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς σε όλη την επικράτεια το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης. Στην καλοκαιρινή περίοδος της φετινής χρονιάς δεν θα έχουμε πτήσεις με υδροπλάνα λόγο μη ύπαρξης δικτύου υδατοδρομίων. Μέχρι σήμερα έχει λάβει άδεια λειτουργίας μόνο το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας ενώ πάνω από 40 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης  που αν όλα πάνε καλά από το 2016 θα μπουν σε λειτουργία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.