Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δύο ακόμα ομαδικά ταξίδια σε ελληνικούς προορισμούς από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας

Δύο ακόμα ομαδικά ταξίδια σε ελληνικούς προορισμούς από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας

island_hoppingΤο Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, με δύο ακόμα ομαδικά ταξίδια σε ελληνικούς προορισμούς, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιογραφικών ταξιδιών και ταξιδιών εξοικείωσης πρακτόρων για το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Στις Κυκλάδες και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, τα δύο πιο πρόσφατα ομαδικά ταξίδια σε ελληνικούς προορισμούς από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας.

Island hopping στις Κυκλάδες – Ταξίδι δημοσιογράφων και πρακτόρων

Η Ελλάδα των χιλιάδων νησιών είναι ένας απο τους σημαντικότερους προορισμούς του κόσμου για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν νησιωτικά συμπλέγματα σε διάστημα λίγων μόλις ημερών. Τι ιδανικότερο από ένα ταξίδι στις Κυκλάδες. Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας πήρε την πρωτοβουλία να αποδείξει στο ευρύ κοινό την ευκολία ενός τέτοιου ταξιδιού στα νησιά των Κυκλάδων, όπως Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Αντίπαρος, μέσα από τη διοργάνωση ενός ταξιδιού το διάστημα 12-15 Ιουνίου, στο οποίο συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τις κυριότερες εφημερίδες και περιοδικά της Αυστρίας, όπως Kronen Zeitung (1,2 εκατομ. φύλλα, απο τις μεγαλύτερες της Ευρώπης), Die Presse, Salzburger Nachrichten, Kleine Zeitung, Woman, Grazetta, Monat, Kurier, στελέχη του tour operator Springer Reisen και εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Air Berlin – Flyniki.

Η εγγύτητα των νησιών και η εξαιρετική ενδοκυκλαδική συγκοινωνία κατέστησε εφικτή την επίσκεψη 4 νησιών σε μόλις 4 ημέρες. Το island hopping αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς στην Αυστρία, ιδίως στους νέους. Με αφετηρία τη Μύκονο, η οποία διαθέτει ένα εκ των δύο διεθνών αεροδρομιών στις Κυκλάδες, το ταξίδι περασε στη Νάξο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Το δημοσιογραφικό ταξίδι διοργανώθηκε επιτυχώς χάρη στην εξαιρετική φιλοξενία και την υποστήριξη των Δήμων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Αντιπάρου.

Γνωριμία Αυστριακών δημοσιογράφων με την Aνατολική Μακεδονία  – Θράκη

Οι πόλεις της Ξάνθης, της Δράμας και της Καβάλας αποτέλεσαν την αφετηρία για εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή και τα χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στην λιγότερο γνωστή Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-15 Ιουνίου μετά από πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και την αεροπορική εταιρεία Austrian myHoliday. Το δημοσιογραφικό ταξίδι στην Αν. Μακεδονία – Θράκη αποτέλεσε τη συνέχεια ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίασης του προορισμού στην αυστριακή αγορά που πραγματοποιήθηκε 29 Απριλίου στη Βιέννη.

Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι από τα εγκυρότερα έντυπα της Αυστρίας, όπως Kronen Zeitung, Die Presse, Salzburger Nachrichten, Kurier, Traveller και On Rail είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ελληνικά χωριά, όπως τους Τοξότες, το Παρανέστι, τα Κομνηνά, και το Βώλακα Δράμας, τα οποία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε φυσιολάτρες και λάτρεις αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως ιππασία, paragliding, canoeing, αλλά και σε όσους απλά αγαπούν το περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και της ιστορίας. Η τοπική κουζίνα και τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις των φιλοξενούμενων. Βασικά σημεία του press trip ήταν η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το βαπτιστήριο της Λυδίας, όπου οι δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στο μακεδονικό βασίλειο και στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, η επίσκεψη στο σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου, τη Θάσο, που προσφέρεται στα προγράμματα πολλών Αυστριακών tour operators και η πόλη της Καβάλας, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού.

Το θερμό καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο της Καβάλας, η διοργάνωση και η εξαιρετική φιλοξενία στην περιοχή που επεφύλαξε η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και ιδιαίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αμοιρίδης, κέρδισαν τις εντυπώσεις των φιλοξενούμενων και συντέλεσαν καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση του ταξιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.