Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Blue Growth – Καινοτομία και βιώσιμη επιχειρηματικότητα για τη θαλάσσια οικονομία

Blue Growth – Καινοτομία και βιώσιμη επιχειρηματικότητα για τη θαλάσσια οικονομία

Celestyal Cruises

blue_growth_Το Blue Growth, για δεύτερη συνεχή χρονιά διευρύνει τις δράσεις του με σκοπό τη δημιουργία, υποστήριξη και ανάδειξη νέων επιχειρήσεων στους τομείς της πράσινης ναυτιλίας, του αειφόρου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, της βιώσιμης πρωτογενούς παραγωγής και των νέων τεχνολογιών στη ναυσιπλοΐα, το περιβάλλον και την ενέργεια.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015, το Blue Growth συμμετέχει από 26/5/2015 έως 4/6/2015, σε πολυήμερες εκδηλώσεις καινοτομίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας, με στόχο την ανάδειξη και ενίσχυση οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη θαλάσσια οικονομία.

Αφετηρία του ταξιδιού αποτελεί το Posidonia Sea Tourism Forum, στις 27/5/2015, 15.00, αίθουσα ΜC3.4, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Αθηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα του Blue Growth  θα παρουσιάσει τις σύγχρονες μεθόδους και τις βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τις οποίες ο θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός γίνεται μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Επόμενος σταθμός για την ομάδα του Blue Growth είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015, που θα λάβει χώρα στις 28 & 29/5/2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28/5 και ώρα 10.30-12.30 στην αίθουσα MC3.2, το Blue Growth σε συνεργασία με το Nest Centre for Social Entrepreneurship διοργανώνει workshop με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Θαλάσσια Καινοτομία,» στο οποίο διακεκριμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει το κοινωνικό επιχειρείν ως ένας πυλώνας καινοτόμου ανάπτυξης της γαλάζιας οικονομίας. Παράλληλα με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015, το Blue Growth θα διατηρεί ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τις επιχειρηματικές ομάδες που διακρίθηκαν στον πρώτο επιχειρηματικό διαγωνισμό Blue Growth και να αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας. Δηλώσεις συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 μπορούν να γίνουν δωρεάν μέσα από τον σύνδεσμο: https://emd2015.sharpdev.be/default.aspx

Το ταξίδι συνεχίζεται την Παρασκευή 29/5, από τις 18.00, έως την Κυριακή 31/5/2015, με το διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Startup Weekend Piraeus Blue Growth, Shipping and Logistics που θα φιλοξενηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του Startup Weekend Piraeus, άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο, θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους, θα δημιουργήσουν ομάδες και θα ξεκινήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση με την βοήθεια διακεκριμένων μεντόρων και επιχειρηματιών από το Ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Τελευταίο σταθμό του Blue Growth αποτελεί το Get CruiseIΝΝ  απο 1η μέχρι 4/6/2015. Πρόκειται για ένα πρότυπο ταξίδι επιχειρηματικότητας στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν, με την βοήθεια μεντόρων, τις επιχειρηματικές τους ιδέες στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Νησιωτικής Οικονομίας και να κερδίσουν μοναδικά βραβεία ενώ ανακαλύπτουν το Αιγαίο πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey.

Οι παραπάνω δράσεις οδηγούν στον δεύτερο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας “Blue Growth Marine Challenge Competition” για καινοτόμες ιδέες σχετικές με τη θαλάσσια οικονομία Οι στόχοι του διαγωνισμού είναι:
1. Η ανάδειξη και προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πεδίο της θαλάσσιας οικονομίας.
2. Η προώθηση της έρευνας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας.

Η διαδικασία συμμετοχής
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, ενώσεις/ομάδες προσώπων, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στη χώρα μας, με χρόνο λειτουργίας λιγότερο ή ίσο του ενός (1) έτους.
Η διαδικασία αιτήσεων στον διαγωνισμό καινοτομίας Blue Growth Marine Challenge Competition ξεκινάει την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους πρόταση μέσα από τον ιστότοπο του διαγωνισμού www.bluegrowth.gr.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν πρέπει να αφορούν σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
• Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
• Ενέργεια & Περιβάλλον/ Πράσινη Ναυσιπλοΐα
• Καινοτομία στο Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Ιχθυοκαλλιέργειες
• Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός
• Θαλάσσιες μεταφορές (Logistics)

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές ενότητες. Οι 3 πρώτες νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν:

– Υποστηρικτικές υπηρεσίες αξίας 5.000€ έκαστη
– Φιλοξενία και καθοδήγηση για τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα από τη θερμοκοιτίδα του Aephoria.net
– Υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικοδεσπότης φορέας: Aephoria.net

Το Aephoria.net, είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων για τη δημιουργία προϊόντων, υπηρεσιών και εφαρμογών που προάγουν την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη δημιουργία εταιρικού σχήματος, καθοδήγηση για τη διαμόρφωση της εταιρικής τους ταυτότητας καθώς και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο μεντόρων από έμπειρα στελέχη της αγοράς. Στις νεοσύστατες εταιρείες παρέχεται επίσης χώρος εργασίας με βασικό εξοπλισμό και ευρυζωνική σύνδεση, και ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει τα βασικές επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και τη διαδικασία ανάδειξης θετικού κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου μέσα απο τη λειτουργία τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εταιρίες τους σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, ώστε να προσελκύσουν κεφάλαια για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.