Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΠΟΞ: «όμηρος» μίας άκρατης σεναριολογίας, ο ξενοδοχειακός κλάδος

ΠΟΞ: «όμηρος» μίας άκρατης σεναριολογίας, ο ξενοδοχειακός κλάδος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝΕν μέσω τουριστικής περιόδου και στη φάση κλιμάκωσης των κρατήσεων από τις μεγάλες αγορές του ελληνικού τουρισμού, ο ξενοδοχειακός κλάδος βρίσκεται «όμηρος» μίας άκρατης σεναριολογίας σχετικά με σειρά εξεταζόμενων έκτακτων φοροεισπρακτικών μέτρων.
Είναι ευνόητο πως οποιαδήποτε «συζήτηση» για πρόσθετες, επαχθείς επιβαρύνσεις στο ξενοδοχειακό προϊόν της χώρας ενώ τρέχει η τουριστική περίοδος, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους τους και παράλληλα, γεμίζει σύγχυση και ανασφάλεια τα εκατομμύρια ξένων πολιτών των χωρών που τροφοδοτούν τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία. Ιδίως, μάλιστα, όταν πιθανολογείται η εφαρμογή τέτοιων μέτρων σε συγκεκριμένες, μόνον, περιοχές της χώρας ή σε μεμονωμένες κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, έχει τεκμηριωθεί, βάσει μελετών, ότι η αύξηση των συντελεστών θα πλήξει δραματικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Σε μία περίοδο δε, που όλοι οι ανταγωνιστές του, εντείνουν τις προσπάθειές τους να καταστήσουν ακόμα πιο ελκυστικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Ο ξενοδοχειακός κλάδος αγόγγυστα συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση και πρόθυμα θα συνεισφέρει περαιτέρω όπου δει, στον βαθμό που του αναλογεί. Αρκεί οι αποφάσεις που λαμβάνονται και τα μέτρα που επιβάλλονται να βασίζονται σε προσεκτική μελέτη των πραγματικών τους επιπτώσεων στην οικονομία, στην αγορά και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.