Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015: Τιμώμενο το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015: Τιμώμενο το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ  ΕΓΚΑΙΝΙΑΓια το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Τιμώμενο από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM μουσείο για φέτος είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων) , όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από  15 έως  24 Μαΐου.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει στις 15/ 5 με ημερίδα που θα έχει θέμα «Eκπαιδευτικές δράσεις για τον βιομηχανικό πολιτισμό».

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Μαΐου και ώρα 7μμ. με  σύντομες ομιλίες, περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, προβολές ταινιών και συναυλία σύγχρονης μουσικής. Ομιλητές θα είναι η κ. Αλεξάνδρα Μπούνια, Αν. Καθηγήτρια Μουσειολογίας  του Παν/μίου Αιγαίου, η κ. Χριστίνα Αγριαντώνη, Ομ. Καθηγήτρια Ιστορίας του Παν/μίου Θεσσαλίας και ο κ. Κωστής Μπιτζάνης, Διευθ. Σύμβουλος της Τεχνόπολης.

Από 18 έως 24 Μαΐου θα λειτουργούν  στους χώρους της Τεχνόπολης οι εκθέσεις:

* Τα παιδιά ζωγραφίζουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της πόλης τους

   ( Παλαιοί Φούρνοι, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης)

*  Σωλήνες, πόδια και χρώματα 

   με την επιμέλεια των εθελοντών του Μουσείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.