Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου: Πατινιώτικο Πρωινό

Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου: Πατινιώτικο Πρωινό

11262947_1446007342366582_120536951_n 11335754_1445998235700826_2079773923_nΗ Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου σε συνεργασία με την επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και τον κ. Γεώργιο Πίττα, Διευθυντή του Προγράμματος Ελληνικό Πρωινό του ΞΕΕ, παρουσία του Δημάρχου Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικου παρουσίασαν στο νησί της Αποκάλυψης στο Ξενοδοχείο PATMOS AKTIS το Πατινιώτικο Πρωινό.
Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους οι:
Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Πάτμου η ΗΛΙΟΤΑΤΗ.
Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου.
Μέλη του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάτμου.
Ζαχαροπλαστείο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Εστιατόρια ΜΠΕΝΕΤΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΑ, ΦΛΟΙΣΒΟΣ, ΜΠΑΚΛΚΟΝΙ, ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ και άλλα.
Ντόπιοι παραγωγοί και προμηθευτές.
Την παράσταση από τον μπουφέ του Πατινιώτικου Πρωινού έκλεψαν οι τυρόπιτες Πάτμου με το τυρί το ντόπιο, η σκινόπιτα (πίτα με σκινόκαρπο), το δασόαλο (χυλός από μυρωδάτο ψωμί και αμύγδαλα), τα πουγκιά (ζύμη δίπλας ή τάρτας και γέμιση με αμύγδαλο, καρύδι, μέλι και ανθόνερο), οι φούντες οι γεμιστές (κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι), το τσίπουρο από φραγκόσυκα, το γλυκό σβίγγοι, το λικέρ από κούμαρα, τα ρεβύθια με δενδρολίβανο, τα ρεβύθια με μελιτζάνες και τα απιδάκια.
Η Παρουσίαση αυτή απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ο τόπος μας δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει άλλα μέρη με το γαστρονομικό του πλούτο, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα ελκυστικό κίνητρο τόσο για τον Τουρισμό όσο και για την Τοπική οικονομία του νησιού μας. Με το βήμα αυτό ετέθησαν τα θεμέλια για μία συνεχή και αδιάκοπη ενασχόληση με την τοπική γαστρονομία, η οποία με ομαδική και συντονισμένη δουλειά μπορεί να αποκτήσει την εξωστρέφεια που της αρμόζει.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής με την βοήθεια των οποίων ανεδείχθη ο γαστρονομικός πλούτος που κρύβουν οι θησαυροί της γης μας και το μεράκι που υπάρχει για εξέλιξη, πρόοδο και πατινιώτικη φιλοξενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.