Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Αθήνα μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις ξενοδοχειακών τιμών...

Η Αθήνα μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις ξενοδοχειακών τιμών για το μήνα Μάιο

The Acropolis in Athens, Greece.Τόσο αυξήσεις, όσο και μειώσεις χαρακτηρίζουν την πορεία των ξενοδοχειακών τιμών για το μήνα Μάιο στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Η Αθήνα διατηρεί τη θέση της μεταξύ των πρώτων στην κατάταξη με τις μεγαλύτερες τιμολογιακές αλλαγές. Σε ποια θέση βρίσκεται αυτό το μήνα η ελληνική πρωτεύουσα; Ποιοι άλλοι ελληνικοί προορισμοί έχουν μεταβάλλει σημαντικά τις τιμές τους; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Μάιο 2015, για διεθνείς αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε ευρωπαϊκές πόλεις:

Οι μεταβολές των ξενοδοχειακών τιμών παρουσιάζουν και αυτό το μήνα μεγάλο ενδιαφέρον, με τις αυξήσεις να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης, τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση. Η μεγαλύτερη αλλαγή φαίνεται να έχει γίνει στις τιμές των ξενοδοχείων της Βενετίας, με την τιμή μέσης διανυκτέρευσης να σκαρφαλώνει στα 335 ευρώ, από τα 238 ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση της τάξεως του 35 τοις εκατό περίπου παρουσιάστηκε και στα ξενοδοχεία της Πράγας σε σχέση με τον Απρίλιο. Τρίτη έρχεται η Αθήνα με αύξηση 34,3 τοις εκατό συγκριτικά με τον Απρίλιο και 25,5 τοις εκατό σε σχέση με το Μάιο του προηγούμενου έτους. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η ετήσια αλλαγή στις τιμές του Πόρτο, οι οποίες μεταβλήθηκαν προς τα πάνω κατά 65,7 τοις εκατό. Το Μιλάνο ακολουθεί με ποσοστό αύξησης 51,6 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μηνιαία αύξηση μεταξύ οκτώ και 10 τοις εκατό έχουν οι προορισμοί Ρώμη, Παρίσι, Βιέννη, Λονδίνο και Άμστερνταμ. Τέλος, ενδιαφέρον φαίνεται να έχει η πορεία τιμών στην όμορφη Κωνσταντινούπολη, όπου παρουσιάστηκε μείωση τόσο σε ετήσια, όσο και σε μηνιαία βάση.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 15 μεγαλύτερες μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε διεθνείς προορισμούς:
image001
 

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών:

Εστιάζοντας στους ελληνικούς προορισμούς και στις μεταβολές που παρουσιάστηκαν σε πολλούς από αυτούς, παρατηρούνται γενικότερες αυξήσεις στη διαμόρφωση τιμών τους. Στα 84 ευρώ ανήλθε η μέση τιμή διανυκτέρευσης στους Δελφούς για τον τρέχοντα μήνα, με αύξηση 13,5 τοις εκατό σε σχέση με τον Απρίλιο και 25,4 τοις εκατό συγκριτικά με τον περσινό Μάιο. Κατά 11,4 τοις εκατό αυξήθηκαν οι τιμές στο Ηράκλειο τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση. Μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στο Ναύπλιο, όπου συγκριτικά με πέρυσι, η μέση τιμή διανυκτέρευσης αυξήθηκε κατά 33 τοις εκατό, αγγίζοντας τα 117 ευρώ. Καμία αύξηση δεν παρατηρήθηκε στις ξενοδοχειακές τιμές της Πάτρας συγκριτικά με το Μάιο του 2014, ενώ σε μηνιαία βάση η αύξηση είναι σχεδόν αμελητέα. Μείωση παρατηρείται στις Σπέτσες, όπου σε σχέση με πέρυσι οι τιμές είναι κατά 0,9 τοις εκατό χαμηλότερες.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε ελληνικούς προορισμούς:

image002
*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.
 

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.