Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΗΑΤΤΑ: Απάντηση στην επιστολή του κου Σπύρου Γκίνη

ΗΑΤΤΑ: Απάντηση στην επιστολή του κου Σπύρου Γκίνη

logo_hattaΣε συνέχεια επιστολής του κ. Σπύρου Γκίνη ο Σύνδεσμος εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων – ΗΑΤΤΑ, απέστειλε τη παρακάτω, επιστολή:

Κατανοώντας το παράπονο που εμπεριέχουν οι πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Γκίνη αναγκαζόμαστε, να τοποθετηθούμε εξαιτίας διάφορων δηλώσεων και αναφορών του που μας αφορούν.  Δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πρόθεση να δώσουμε συνέχεια στο θέμα.
Επίσης δηλώνουμε ότι δεν μας αφορά καθόλου η διαδικασία της Γεν. Συνέλευσης της  Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α..  Μας αφορά όμως η αναφορά του κ. Γκίνη στο  «παιχνίδι» με μια ακόμη Ομοσπονδία.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το «παιχνίδι» που αφορά τη συγκεκριμένη Ομοσπονδία, τη FEDHATTA, η οποία έχει δημιουργηθεί εδώ και 13 χρόνια αλλά ενεργοποιείται σήμερα, είναι μια πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ που καθαρά σχετίζεται με Τουριστικά Γραφεία και όχι γενικότερα με τουριστικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε άλλης μορφής.  Σαφές επίσης θα πρέπει να γίνει ότι η Ομοσπονδία αυτή δεν έχει και καμία διάθεση ανταγωνισμού με κανέναν άλλο συναφή οργανισμό.
Επίσης ο κ. Γκίνης κάνει αναφορά στην ECTAA που θα πρέπει επίσης διασαφηνιστεί, ότι στο συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό όργανο Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων, μέλος είναι μόνο ο ΗΑΤΤΑ εδώ και δεκαετίες και μόνο αυτός έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και να ζητά τη συμβολή της στην επίλυση προβλημάτων του κλάδου.  Οι σχέσεις του ΗΑΤΤΑ με την ECTAA δεν είναι προϊόν εκμετάλλευσης και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί και πρέπει να προσεγγίζει την ECTAA για θέματα που τον απασχολούν μόνο μέσω του ΗΑΤΤΑ.
Είναι προφανές ότι ο ΗΑΤΤΑ παραμένει στη διάθεση της Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α. που έτσι κι αλλιώς τα μέλη της είναι αμιγώς Τουριστικά Γραφεία αλλά και στη διάθεση των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας FEDHATTA.   Όποτε χρειαστεί θα ζητήσει τη συμβολή της ECTAA ώστε να αντιμετωπίσει σε συνεργασία μαζί τους όποιο θέμα αφορά τον κλάδο με τη δέουσα σοβαρότητα.
Ελπίζουμε ότι είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια μηνύματα που πολλάκις στο παρελθόν έχουμε ανεχτεί και στα οποία δεν έχουμε αντιδράσει.  Το γεγονός ότι δεν απαντάμε, δεν σημαίνει ότι παύουμε να εκπροσωπούμε αμιγώς τουριστικά γραφεία στη χώρα μας μιας κι ο ΗΑΤΤΑ είναι τόσα χρόνια το πρώτο συνδικαλιστικό όργανο των τουριστικών γραφείων, που πάντα χωρίς καμιά αμφισβήτηση ενδιαφερόταν για αυτά.
 
Ο Γενικός Γραμματέας
Στάθης Σκρέτας
 
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ κου ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΙΝΗ, όπως δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐου:
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας τις σκέψεις μου από την Γ. Συνέλευση και τις εκλογές της ΠΕΤΑΓΑ και πρωτίστως να ευχαριστήσω αυτούς που με τίμησαν (8), όσο και εκείνους (15) που μου έδωσαν με την αρνητική τους ψήφο την περιζήτητη θέση του πρώτου αναπληρωματικού συμβούλου ελλείψει δευτέρου! Και δεν ειρωνεύομαι, γιατί είμαι σίγουρος ότι θέλησαν να με γλυτώσουν από την αβρότητα ενός προέδρου, ο οποίος εκτός των άλλων είχε την ευγένεια να παραγκωνίζει το αίτημά μου για τον λόγο και να το δίνει σε άλλους που δεν το είχαν καν ζητήσει!
Αξίζει όμως περισσότερο ν’ αναφερθώ στις λανθασμένες και τις υποτιμητικές κρίσεις του προέδρου για την ΓΕΠΟΕΤ πρώην ΠΟΕΤ, η οποία ήταν παρούσα με το αείμνηστο πρόεδρό τους σε κάθε δικαστικό αγώνα, ηθικά και υλικά και σε κάθε θέμα που ζητήσαμε την συμπαράσταση της. Θεωρώ τουλάχιστον ανέντιμο να μηδενίζεται η συνεισφορά ανθρώπων και οργανώσεων γιατί θέλουμε να “παίξουμε” με μια ακόμα Ομοσπονδία.
Θα συνιστούσα στον πρόεδρο και τους πέριξ αυτού να σέβονται και να μην υποτιμούν ανθρώπους και ιδιαίτερα φορείς που ασχολήθηκαν χιλιάδες ώρες και βοήθησαν θετικά για πολλά χρόνια όλα τα πρακτορεία και μερικά από αυτά που τώρα τα διοικούν.
Το πιο σημαντικό όμως και απογοητευτικό συγχρόνως ήταν ότι χρειάστηκα αρκετή ώρα για να πείσω τους συναδέλφους μου, έναντι των συνεχών πιέσεων των αεροπορικών εταιριών (οι οποίες προετοιμάζουν άμεσες πληρωμές με cash, κάρτες ή πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας), προκειμένου να κάνουμε μέσω ECTAA δύο απλά δίκαια αιτήματα:
α) Να ζητήσουμε κάποιο αντισταθμιστικό όφελος στην περίπτωση των άμεσων πληρωμών πρόσβαση στους λογαριασμούς μας ή με χρεωστικές κάρτες που προγραμματίζονται.
β) Το δικαίωμα πρόσβασης σε χαμηλούς ναύλους (χονδρικές τιμές) μόνο από τους επαγγελματίες πράκτορες ΙΑΤΑ/ Νon-IATA και όχι στο εύρη κοινό, κάτι που ισχύει σε όλες τις εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.
Ευτυχώς μερικοί Συνάδελφοι ξεπέρασαν την παραδοσιακή αρνητικότητα του προέδρου και έγιναν αιτία να σπάσουν το θέσφατο “δεν μπορούμε να ζητούμε τέτοια από τις αερ. Εταιρίες” και πάρθηκε απόφαση να διεκδικήσουμε και τα δύο πιο πάνω αιτήματα.
Θα ήθελα ακόμα να τονίσω την έλλειψη συνεργατικών επιχειρήσεων, που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη με εκατοντάδες συνεργατικά πρακτορεία και την ανάγκη να δημιουργηθεί μια τέτοια κίνηση, που ίσως αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της επαγγελματικής μας ύπαρξής που αυξάνονται καθημερινά.
Εύχομαι στο νέο Δ. Συμβούλιο της ΠΕΤΑΓΑ καλή και κυρίως μαχητική δουλειά και για να βοηθήσω την συμπαγή ομάδα των 7 νέων συμβουλών του Δ.Σ. τους γνωρίζω ότι πρέπει να είναι σε όλη την τριετή θητεία τους μαζί γιατί “παραιτούμαι” από την σπουδαία θέση του πρώτου αναπληρωματικού συμβούλου και επειδή δεν υπάρχει δεύτερος θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές στην περίπτωση που κάποιος σύμβουλος παραιτηθεί για οποιαδήποτε λόγο!
 
Καλή Ανάσταση στη Xώρα και στη Δουλειά μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.