Αρχική Γαστρονομία To Sympossio Greek Gourmet Touring αποχαιρετά το μήνα Μάρτιο

To Sympossio Greek Gourmet Touring αποχαιρετά το μήνα Μάρτιο

SymposioΣε Γαλλία και Γερμανία συνέχισε το ταξίδι του το Sympossio με καλεσμένους 150 τουριστικούς πράκτορες.  Οι βιωματικές βραδιές Ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού είχαν το ρόλο οικοδεσπότη σε 5 ακόμη πόλεις ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εκδηλώσεων σε 73 και των αριθμό των καλεσμένων σε 3150.

Αναλυτικότερα, η ομάδα του Sympossio καλωσόρισε, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γερμανίας, 36 τουριστικούς πράκτορες στη Φρανκφούρτη στις 11/03 και 40 στο Μόναχο στις 12.03 με σύμμαχο το FTI και το Attica Reisen αντίστοιχα.

H Προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας κα Ευτυχία- Χριστίνα Αϊβαλιώτου μιλάει με ενθουσιασμό για τη συνεργασία με το Sympossio και προσβλέπει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις εντός του έτους σε άλλες πόλεις της Γερμανίας: «Με την εν λόγω δράση, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας αναδεικνύει τη συμβολή της γαστρονομίας στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την αυθεντικότητα των ελληνικών γεύσεων καθώς και των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων.»

Θετικές ήταν κι οι εντυπώσεις των καλεσμένων στη Γαλλία όπου με κύριο συνεργάτη το Vacances Heliades υποδέχθηκε συνολικά 72 τουριστικούς πράκτορες στις πόλεις Νάντη, Μπορντώ και Λυών από τις 17 έως τις 19.03.

O εμπνευστής του Sympossio, και αντιπρόεδρος της Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος δήλωσε: «Το έκτο κατά σειρά Sympossio σπάει το φράγμα της τελευταίας πενταετίας των 3.000 καλεσμένων, απόδειξη πως η σύμπραξη με τον ΕΟΤ ανοίγει δρόμους για μια σύγχρονη και δυναμική προβολή της Ελλάδας, χωρίς περιορισμούς.  Κοινή είναι πλέον η παραδοχή ότι η ελληνική γαστρονομία αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα για διάλογο και συνεργασίες έξω από τα τετριμμένα».

Στο φετινό Sympossio, προβλήθηκε η Ελλάδα των τεσσάρων εποχών, παραπέμποντας ευθέως στον πολυπόθητο 12μηνο τουρισμό στη χώρα μας. Με γεύσεις και προϊόντα της Ελλάδας όλου του χρόνου κατάφερε και μύησε στην Ελλάδα των 4 εποχών εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και των ΜΜΕ χωρών που αποτελούν τις κύριες πηγές για τον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας μας.

To μαγικό αυτό ταξίδι γαστρονομίας συνεχίζεται με δύο βραδιές στη Μπρατισλάβα, δύο στο Κίεβο και ολοκληρώνεται με μια βραδία στην πρωτεύουσα της Αρμενίας στα τέλη του Μάϊου.