Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά EastMed Yacht Show: Εδώ οι ναυλωτές σκαφών από όλο τον κόσμο, έρχονται...

EastMed Yacht Show: Εδώ οι ναυλωτές σκαφών από όλο τον κόσμο, έρχονται να δούν και να νοικιάσουν σκάφη

Τη Συνεργασία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με τους αναγνωρισμένους φορείς, ζητά, με δήλωσή του στη Τ.Ν., ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ, κ. Στελιάτος, ώστε, όπως τόνισε, «να γίνει η Ελλάδα, το κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting, Παγκοσμίως».

Hatta_EPEST_HYBA-16-4-2015

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησαν τη Πέμπτη 16, Απριλίου, οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων και Συνδέσμων που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την διοργάνωση της έκθεσης EastMed Yacht Show, του μεγάλου σαλονιού σκαφών που διοργανώνεται στην Ελλάδα, για ελληνικά κυρίως σκάφη.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί και εφέτος στον Πόρο, στις 29 Απριλίου – 4 Μαΐου, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συμμετοχή περί των 70 σκαφών, και επαγγελματιών από διάφορες χώρες, όπως Αμερική, Ευρώπη, Βόρειο Αφρική, Ισραήλ, Εμιράτα, Λίβανο κλπ. Παγκοσμίως όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές, υπάρχουν μόνο τέσσερα, Σαλόνια Σκαφών, ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται, η EastMed Yacht Show.

Όπως τόνισε ο κος Γιώργος Κολίντζας, πρόεδρος της ΗΥΒΑ, «δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει αλλού, αυτό που θα συναντήσει στην Ελλάδα με την μεγάλη ακτογραμμή και τα πολλά νησιά. Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα είναι ασφαλής και μπορεί να προσφέρει ποιοτικό χρόνο διακοπών στους ταξιδιώτες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι Έλληνες είναι πρωτοπόροι σε αυτό το είδος. Η έκθεση σκαφών προωθεί ακριβώς τον θαλάσσιο τουρισμό, με επανδρωμένα και μη σκάφη».

Στις δηλώσεις του ο κος Αντώνης Στελιάτος, πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ, τόνισε ότι «η έκθεση EastMed Yacht Show έχει εμπλουτιστεί εφέτος και με ιστιοπλοϊκά σκάφη και καταμαράν, καθώς και σκάφη 24μέτρων, σκάφη ελληνικά – καθώς αποτελεί την πιο σημαντική και επικεντρωμένη πλέον έκθεση στο είδος της, και μάλιστα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η είσοδος του κλάδου των τουριστικών γραφείων στην συνδιοργάνωση της έκθεσης έφερε αντιθέσεις, αλλά η αγορά πρέπει να ανοίξει και να μην λειτουργεί πλέον μονοπωλιακά. Τα τουριστικά γραφεία γνωρίζουν τί είναι ο τουρισμός και μπορούν να προβάλλουν την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό. Σε ό,τι αφορά τον Πόρο, εκεί βρήκαμε ένα γραφικό τόπο για το σαλόνι μας, είχαμε ανέκαθεν την βοήθεια της εκάστοτε τοπικής αρχής και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε την έκθεση σε αυτό το νησί».

Ο κος Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ πρόσθεσε ότι «τα τουριστικά γραφεία διακινούν παγκοσμίως τον τουρισμό και φυσικά ο κλάδος μας είναι αρωγός όταν του γίνονται προτάσεις σαν αυτή, καθώς δίνουν την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένα νέο τουριστικό προϊόν: την ενοικίαση σκαφών από μεμονωμένους ταξιδιώτες, ή μικρές ομάδες, οι οποίοι μπορούν με μικρό κόστος να περάσουν τις διακοπές τους σε λιγότερο επισκέψιμους προορισμούς, σε μικρά νησιά. Δεν είναι ακριβό αυτό το είδος διακοπών. Τώρα που η έκθεση ενδυναμώνεται, και περισσότερο την επόμενη χρονιά όπου ο θεσμός θα έχει παγιωθεί, θα είναι ακόμη πιο δυναμική η παρουσία μας με την ενημέρωση των τουριστικών γραφείων, αλλά και με την φιλοξενία επαγγελματιών από διάφορες τουριστικές αγορές του κόσμου».

Στην συνάντηση παρευρέθη εκ μέρους του Δήμου Πόρου, o Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κ. Δημήτρης Προκοπίου, ο οποίος τόνισε ότι «προτεραιότητα του Δήμου είναι ο Θαλάσσιος Τουρισμός». Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις υποδομές στο λιμάνι του Πόρου, υποσχέθηκε ότι «σε συνεργασία και με τις υποδείξεις των Προέδρων, των δύο Ενώσεων ΗΥΒΑ και ΕΠΕΣΤ, κο Κολίντζα και κο Στελιάτο, δεσμεύεται ο Δήμος να βελτιωθούν οι υποδομές στο λιμάνι του Πόρου».

Η έκθεση υπόσχεται να είναι εφέτος πολύ πιο δυναμική, σε ό,τι αφορά την επίσκεψη επαγγελματιών από το εξωτερικό, αλλά και την συμμετοχή των σκαφών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.