Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε εκδήλωση της “Google“ στη Ρόδο, παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη

Σε εκδήλωση της “Google“ στη Ρόδο, παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη

Rhodes_google_antiperiferiarchisΣτην ενημερωτική εκδήλωση της “Google“ για την καμπάνια “Grow Greek Tourism Online”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο “Rodos Palace” παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη.

Στο χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας για την παροχή στις τουριστικές επιχειρήσεις της ​Μυκόνου και της Ρόδου των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων και των διαδικτυακών εργαλείων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της περιόδου αιχμής.

Επιπλέον, η κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη τόνισε ότι σήμερα που η χρήση του διαδικτύου και των νέων Τεχνολογιών εξαπλώνεται και διεισδύει σε κάθε έκφανση της καθημερινής και επαγγελματικής μας ζωής, αποτελεί πρόκληση για τον Τουρισμό η χρήση όλων αυτών των νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών για την ευρύτερη, αμεσότερη και αποτελεσματικότερη προβολή.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο του χαιρετισμού της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου-Βακιάνη.

«Με χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ και θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την εκδήλωση αυτή, από την οποία είμαι σίγουρη ότι θα διεξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online”, που υλοποιεί η Google υπό την αιγίδα του ​Υπουργείου Τουρισμού​, ​του ΕΟΤ​ και του ΣΕΤΕ, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος του κάθε τόπου και των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σήμερα που η χρήση του διαδικτύου και των νέων Τεχνολογιών εξαπλώνεται και διεισδύει σε κάθε έκφανση της καθημερινής και επαγγελματικής μας ζωής, ο Τουρισμός βρίσκεται μπροστά σε μία συναρπαστική πρόκληση.

Το διαδίκτυο, οι μηχανές αναζήτησης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αδιαμφισβήτητα χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και την τουριστική ανάπτυξη. Η εκμετάλλευση των ψηφιακών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις και από τους δημόσιους φορείς αποτελεί λοιπόν πρόκληση και συνάμα μία σπουδαία ευκαιρία για μία αποτελεσματικότερη προβολή.

Ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μοχλό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Προφανώς λοιπόν η αξιοποίηση των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων είναι βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας μας για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων, των ομορφιών των νησιών μας, του πολιτισμικού τους πλούτου, των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν αλλά και του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.
Ήδη μέσα από το site μας  www.aegeanislands.gr-το οποίο ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε-προβάλλονται όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Παράλληλα αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και στις τουριστικές εκθέσεις, όπως στην ITB του Βερολίνου όπου για πρώτη φορά η ΠΝΑΙ προβαλλόταν μέσα και από το Virtual Market.

Στην προσπάθειά για μία πιο ευρεία, πιο άμεση προβολή και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πρωτοβουλίες όπως το “Grow Greek Tourism Online” αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία τόσο για τους φορείς του Δημοσίου, όσο και για τις επιχειρήσεις. Η πρωτοκαθεδρία δε της Google ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης διασφαλίζει την επιτυχία αυτής της εφαρμογής.

Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στα σχέδιά σας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναγνωρίζει και είναι πρόθυμη να στηρίξει προσπάθειες σαν και αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.