Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Greek Tourism Workshop στο Ριάντ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Greek Tourism Workshop στο Ριάντ

GTW_Riyadh_2015-1 GTW_Riyadh_2015-3  Με τη συμμετοχή 127 τουριστικών πρακτόρων και Tour Operators της Σαουδικής Αραβίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Greek Tourism Workshop στο Ριάντ.GTW_Riyadh_2015 GTW_Riyadh_2015-2Στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου στο ξενοδοχείο Burj Rafal Hotel Kempinski, παρευρέθηκε η Αν. υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, μέλη της βασιλικής οικογένειας και της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, ο Έλληνας Επιτετραμμένος της ελληνικής Πρεσβείας στο Ριάντ κ. Ηλίας Κλουβάτος, εκπρόσωποι των Περιφερειών της Πελοποννήσου (Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου), της Κρήτης (ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης) και του Νοτίου Αιγαίου (Επικεφαλής Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων κ. Δημήτρης Πασχαλίδης).
Το 1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ είχε ως στόχο  το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Σαουδικής Αραβίας για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας. Πρόκειται για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού η Tourism Today Events και η Mideast Travel Worldwide με σκοπό την δυναμική διείσδυση της Ελλάδας στην εν αναπτύξει και διαρκώς αυξανόμενη τουριστική αγορά της Σαουδικής Αραβίας, όπου η Ελλάδα είναι ουραγός σε σχέση με ανταγωνιστικούς προορισμούς της χώρας μας. Επισημαίνεται ότι αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αποτελεί η έναρξη πτήσεων από την Aegean Airlines από τον Ιούλιο του 2015.
Στο πλαίσιο του Workshop -που προηγήθηκε του Gala Dinner της εκδήλωσης- όπου συμμετείχαν 14 κορυφαίες ελληνικές ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 375 συναντήσεις.
Στο περιθώριο του 1ου Greek Tourism Workshop η Ελληνίδα Αν. υπουργός Τουρισμού, προχώρησε σε δηλώσεις σε 19 Μ.Μ.Ε. της Σαουδικής Αραβίας προσκαλώντας του Σαουδάραβες ταξιδιώτες να επισκεφθούν την Ελλάδα αναπτύσσοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της χώρας προσκαλώντας επίσης του Σαουδάραβες Επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία που συνέβαλλε στην επιτυχία της εκδήλωσης, κ. Ηλίας Κλουβάτος σημείωσε ότι το 2014 εκδόθηκαν 7.000 βίζες από την Σαουδικής Αραβία για την Ελλάδα. Η Ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια της Mideast Travel Worldwide, κα. Κατερίνα Μούσμπε συμπλήρωσε ότι κατ΄ εκτίμηση επιπλέον 800-900 Σαουδάραβες με βίζα Σένγκεν επισκέφθηκαν την Ελλάδα την περσινή χρονιά. Πρόσθεσε δε ότι με τις ισχύουσες δυνατότητες έκδοσης βίζας της υποστελεχωμένης ελληνικής πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία ο αριθμός των Σαουδαραβών τουριστών δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τις 15.000 ετησίως, μολονότι οι προοπτικές που διανοίγονται είναι εξαιρετικά υψηλές.

Η πλειονότης των δημοσιογράφων εξέφρασε την απορία της για την δυσκολία έκδοσης βίζας από την ελληνική πρεσβεία σε αντίθεση με άλλες Σένγκεν χώρες, απευθύνοντας ερωτήσεις και για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Ακόμη υπήρξαν ερωτήσεις για τα είδη τουρισμού που προσφέρει η χώρα μας, αλλά και για την δυνατότητα επενδύσεων.  
Κατά τη διάρκεια του Workshop η κα. Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις στις εφημερίδες Al Jazirah, Al Riyadh και Arab News.

Gala Dinner

GTW_Riyadh_2015-4Στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας της, στο άνοιγμα του Gala Dinner του 1ου Greek Tourism Workshop, η Αν. υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τους δυο λαούς, ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή προσέλευση Σαουδαραβών τουριστικών πρακτόρων στην εκδήλωση, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για τον ελληνικό προορισμό. Παράλληλα απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε Σαουδάραβες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται ότι το 1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ, τέλεσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και τη στήριξη της Aegean Airlines, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Σαουδαραβικού Τουριστικού Οργανισμού Al Tayyar, ο οποίος διακινεί το 40% του εξερχόμενου τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Η αγορά

Η Ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια της Mideast Travel, Κατερίνα Μούσμπε, αναφερόμενη στο προφίλ του Σαουδάραβα επισκέπτη, δήλωσε ότι : «οι αγαπημένοι τους προορισμοί είναι η Μύκονος και Σαντορίνη, ενώ από φέτος στα ενδιαφέροντα τους μπαίνει και η Αθήνα. Αναλύοντας το προφίλ αυτού σημειώνει ότι δαπανά 6-7 φορές περισσότερα από το μέσο ξένο τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα, αρέσκεται να διαμένει σε 5 αστέρων ξενοδοχεία τα οποία ανήκουν σε διεθνείς αλυσίδες, ενώ προτιμά να γευματίζει σε πολυτελή εστιατόρια.
Ταυτόχρονα επιζητά υψηλό service εκμισθώνοντας συνήθως λιμουζίνες με οδηγούς, ενώ λατρεύει το shopping αναζητώντας καλές τιμές».

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Ξυπολιά, Σύμβουλο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Τζέντας, ο τουρισμός συγκαταλέγεται στους τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης των διμερών οικονομικών, επιχειρηματικών και τουριστικών σχέσεων.
Όπως τόνισε, το 1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ αποτελεί παρακαταθήκη για το άνοιγμα της σαουδαραβικής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα συμπληρώνοντας ότι :  «η προώθηση και συνεχής διαφήμιση της Ελλάδος ως κατεξοχήν τουριστικού προορισμού, μέσω της συμμετοχής της χώρας μας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο Ριάντ (Riyadh Travel Fair), αλλά και στην αντίστοιχη διεθνή έκθεση τουρισμού Τζέντα (Jeddah International Travel Fair) αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού στους Σαουδάραβες επισκέπτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και με αρκετές ιδιαιτερότητες ως προς το τρόπο και τις συνήθειες διαβίωσής τους, καθώς και τα κριτήρια επιλογής τους για έναν τουριστικό προορισμό». Καταλήγοντας ο κ. Ξυπολιάς έκανε λόγο για υψηλές προοπτικές της Ελλάδας και στον Τουρισμό Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.