Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Από 1η Μαϊου, ανοίγει τις πύλες του το Ikos Olivia στη Χαλκιδική

Από 1η Μαϊου, ανοίγει τις πύλες του το Ikos Olivia στη Χαλκιδική

olivia_watercolorΑξιοποιώντας τη μοναδική θέση του στον Τορωναίο Κόλπο της όμορφης Χαλκιδικής, το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Ikos Olivia, μέλος των Ikos resorts, ανοίγει τις πύλες του τον φετινό Μάϊο.

Πρόκειται για το διάσημο πρώην Gerakina Beach, το οποίο βρίσκεται σε μια υπέροχη έκταση 90 στρεμμάτων και ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους νέους ιδιοκτήτες Σάνη ΑΕ και Oaktree Capital με μία επένδυση της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν στην εμπειρότατη Άκτωρ ΑΤΕ του Ομίλου Ελλάκτωρ το εγχείρημα της ριζικής ανακαίνισης της μονάδας.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην επιλογή εξοπλισμού ο οποίος θα εγγυούταν την ελαχιστοποίηση των ενεργειακών καταναλώσεων του ξενοδοχείου, διασφαλίζοντας έτσι μειωμένα λειτουργικά έξοδα στη μονάδα. Η μεγαλύτερη πηγή ενεργειακών καταναλώσεων σε κάθε ξενοδοχείο, περίπου το μισό του συνόλου ή ακόμα παραπάνω, σχετίζεται με το σύστημα ζεστών νερών, θέρμανσης και κλιματισμού χώρων αλλά και θέρμανσης του νερού σε πισίνες.

Με αυτό το σκεπτικό επιλέχθηκε για το Ikos Olivia η συνεργασία με την CLIMAVENETA. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία εξοπλισμού θέρμανσης – κλιματισμού με χρήση της πιο σύγχρονης και ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας, των αντλιών θερμότητας. Η Climaveneta έχει 40 χρόνια εμπειρία στον τομέα και παράγει σήμερα εξειδικευμένο εξοπλισμό για τις ανάγκες ξενοδοχειακών μονάδων.

Στο Ikos Olivia 13 συνολικά υπερσύγχρονες αντλίες θερμότητας και ψύκτες της Climaveneta συνολικής ισχύος περί τα 2,5MW, θα καλύπτουν όλο το χρόνο τις ανάγκες ζεστών νερών χρήσης στα 136 δωμάτια, τις 159 σουίτες-bungalows, τα 4 εστιατόρια, τα πλυντήρια και τις λοιπές υποστηρικτικές δραστηριότητες. Επίσης, θα φροντίζουν για τη θέρμανση νερού στις 4 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, αλλά και για τη θέρμανση – κλιματισμό στους κοινόχρηστους χώρους της μονάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.