Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ

1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ

Greek Tourism WorkshopΤο έτι περαιτέρω άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Σαουδικής Αραβίας προς την Ελλάδα και την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας έχει ως στόχο το 1ο Greek Tourism Workshop που διοργανώνεται στο Ριάντ στις 19 Απριλίου 2015.
Πρόκειται για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού η Tourism Today Events και η Mideast Travel με σκοπό την δυναμική διείσδυση της Ελλάδας στην εν αναπτύξει και διαρκώς αυξανόμενη, ειδικά στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας, τουριστική αγορά της Σαουδικής Αραβίας. Αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, αποτελεί η έναρξη απευθείας πτήσεων από την Aegean Airlines από και προς το Ριάντ από το καλοκαίρι του 2015, αλλά και οι σκέψεις και άλλων αεροπορικών εταιρειών της αραβικής χερσονήσου για τη διενέργεια απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα.
Όπως προαναφέρθηκε διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο όμιλος Mideast Travel και η Tourism Today Events, φορείς με ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση B2B εκδηλώσεων αλλά και βαθιά γνώση της τουριστικής αγοράς των αραβικών χωρών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις και με στελέχη της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, θα διενεργηθούν business to business επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με προκαθορισμένα ραντεβού με τους κατά τόπους Tour Operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Η επιλογή της Σαουδικής Αραβίας αναφορικά με τη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων για τον ελληνικό τουρισμό, στηρίχθηκε αφενός στην ζήτηση τουριστικών πρακτόρων από την εν λόγω αγορά για την πραγματοποίηση τουριστικών πακέτων πολυτελείας, κατά κύριο λόγο, προς την Ελλάδα αλλά και από το γεγονός της δυναμικής ανάπτυξης των αναφερόμενων τουριστικών αγορών. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο ΕΟΤ και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η Ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια της Mideast Travel, Κατερίνα Μούσμπε, αναφερόμενη στο Workshop της Σαουδικής Αραβίας, δηλώνει:
«Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για όλους τους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε μια αγορά με απεριόριστες δυνατότητες που ξεκινά από τον απλό τουρίστα και φτάνει σε Πριγκηπικά μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.  Τώρα που η επί θύραις πτήση της Aegean Airlines ανοίγει την πόρτα του τουρισμού με την απευθείας αεροπορική της σύνδεση, ήλθε η ώρα  να αναθεωρήσουν οι πελάτες αυτής της αγοράς τις συνήθειες τους να ταξιδεύουν -όπως έπρατταν μέχρι σήμερα- σε όλες τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως είναι το Παρίσι, η Ρώμη, η Γενεύη, η Μαδρίτη κλπ. αγνοώντας την Αθήνα και την Ελλάδα. Τώρα δύναται είτε να επισκέπτονται αποκλειστικά τους ελληνικούς προορισμούς ή αλλιώς να πετούν πρώτα στην Ελλάδα και ακολούθως να συνεχίζουν σε όλους τους υπόλοιπους γνωστούς προορισμούς.  Ευχόμαστε στην Aegean καλή επιτυχία στην νέα της προσπάθεια και ελπίζουμε να καταφέρει να μας επαναφέρει στη χρυσή εποχή που ζούσε η Ελλάδα πριν δυο δεκαετίες… και γιατί όχι να μην την επαυξήσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.