Αρχική Αθλητικά Το Run Greece έτοιμο για…νέα ρεκόρ και νέες συγκινήσεις, ξεκινά από τη...

Το Run Greece έτοιμο για…νέα ρεκόρ και νέες συγκινήσεις, ξεκινά από τη Λάρισσα στις 29 Μαρτίου

runGreece2015_travellingΜε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου άνοιξε η σεζόν για τους αγώνες Run Greece. Για τρίτη χρονιά θα διεξαχθεί η επιτυχημένη σειρά αγώνων, που διοργανώνει η ομοσπονδία σε έξι πόλεις της περιφέρειας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά την Wind, που είναι ο μεγάλος χορηγός αυτού του θεσμού.
Τη Πέμπτη 19 Μαρτίου, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν μικρό απολογισμό για τις σεζόν που προηγήθηκαν και φυσικά να μιλήσουν γι΄αυτή που ξεκινάει σε λίγες μέρες από την Λάρισα (29/3). Στόχος στους έξι φετινούς σταθμούς (Λάρισα, Ηράλειο, Ιωάννινα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα) να πάρουν μέρος περισσότεροι από 20.000 δρομείς όλων των ηλικιών, αριθμός που θα αποτελεί ρεκόρ.

«Πριν τρία χρόνια είχαμε δύο στόχους, να βγάλουμε στους δρόμους τους κατοίκους και να τους φέρουμε κοντά σε καλύτερο τρόπο ζωής και ο δεύτερος να δημιουργήσουμε μια γιορτή στο κέντρο των πόλεων όπου φιλοξενούνται οι αγώνες. Είμαστε ολοένα και πιο κοντά στους στόχους μας. Κάθε χρόνο τρέχουν ολοένα και περισσότεροι αθλητές και οι αγώνες αποτελούν καλό παράδειγμα για συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ομοσπονδία», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε:
«Το τρίτο σημείο της επιτυχίας είναι ο χορηγός. Ο κ. Τσαπρούνης και οι συνεργάτες του ανήκουν στην οικογένεια του στίβου και η Wind εχει δώσει κοινωνικό περιεχόμενο στη διοργάνωση μέσα από τις δικές της δράσεις, βοηθώντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο ΣΕΓΑΣ σε μια εποχή αβεβαιότητας συνεχίζει τις δράσεις που μόνο οφέλη έχουν για την κοινωνία, έχοντας μαζί του φίλους, χορηγούς και αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης είπε: «Το Run Greece είναι μια μεγάλη ιδεά. Ως γνωστόν ο λαός μας γεννάει ιδέας εκεί που τα χαλάει είναι όταν πρέπει να συνεργαστεί, αλλά το Run Greece πέτυχε γιατί έχει πετύχει η συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, ΣΕΓΑΣ, χορηγού εθελοντών και όλης της κοινωνίας. Οσο το έργο θα είναι κοινό, τότε το αποτελέσμα θα είναι μεγάλο και ελπιδοφόρο. Η Wind αγκάλιασε από την αρχή το δρομικό κίνημα και το συνδέσαμε με την κοινωνική αλληλεγγύη και τα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και φέτος και να βοηθήσουμε τα παιδιά, καθώς είναι υποχρέωση όλων μας. Μεγάλη χαρά να βλέπεις μικρούς και μεγάλους να τρέχουν και να αισιοδοξούν και αυτό είναι μήνυμα που θέλει να στείλει το Run Greece», ο κ. Τσαπρούνης έκανε γνωστό πως η Wind στον αγώνα της Λάρισας (29/3)  θα στηρίξει το «Χαμόγελο του παιδιού»,  παράρτημα Λάρισας, ενώ τόνισε πως σε όλες τις πόλεις η κοινωνική προσφορά θα έχει να κάνει με τα παιδιά.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων της ομοσπονδίας, Γιάννης Μαμουζέλος, είπε μεταξύ άλλων:  «Οι έξι αγώνες του Run Greece με τον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο Αθήνας είναι κορμός της δραστηριότητας του ΣΕΓΑΣ με πολύπλευρες προεκτάσεις και στοχεύσεις. Μέσα  από αυτούς τους αγώνες φέραμε τους ανθρώπους σε μια διοργάνωση ψυχαγωγική και κοινωνικοποίησης».

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκε και η πρωταθλήτρια των αποστάσεων Ελένη Θεοδωρακοπούλου, που είπε:  «Το Run Greece είναι μια ευκαιρία να ξεφύγω από την καθημερινότητα της προπόνησης, να εξερευνήσω τις ομορφιές της Ελλάδας τρέχοντας. Να γίνουμε μια ομάδα με τον κόσμο που τρέχει μαζί μας. Το έζησα πέρυσι στο μαραθώνιο και ήταν ο πιο όμορφος αγώνας που έχω κάνει».

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι των έξι πόλεων, όπου θα γίνουν οι αγώνες.
Αντώνης Χιώτης (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας): «Από 1η Μαρτίου κινούμαστε σε ρυθμούς Run Greece και φιλοδοξούμε φέτος ο αγώνας να είναι πολύ καλύτερος».

Ευρυπίδης Κουκιαδάκης (Αντιπεριφερειαρχής Κρήτης): «Είχαμε μια ιδέα φέτος, να κάνουμε πακέτο τριήμερο που θα προσφέρουμε στους δρομείς, γιατί θέλουμε να κάνουμε την διοργάνωση κάτι παραπάνω από αγώνα, προορισμό».

Κώστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου): «Το 2015 είναι μια αθλητική χρονιά για το Ηράκλειο και το Run Greece θα έχει ιδιαίτερη σημασία για μας».
Παντελής Κολόκας (Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων): «Όταν τρέχαμε με το εθνόσημο νιώθαμε πως είμασταν οι τρελοί του χωριού, τώρα αυτή η διοργάνωση δείχνει ότι όλοι θέλουν να συμμετέχουν».

Ανέστης Αγγελής (Δήμαρχος Καστοριάς): «Ολοι αναζητούμε μια ανάταση, μια τέτοια ευκαιρία δίνει το Run Greece».

Κώστας Πατερόπουλος (Τεχνικός διευθυντής του αγώνα της Αλεξανδρούπολης): «Θέλαμε να σηκώσουμε την τοπική κοινωνία από τον καναπέ, να τους βγάλουμε στον δρόμο, κάτι καταφέραμε γιατί πλέον τους βλέπουμε στα πάρκα να προετοιμάζονται».

Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας): «Είναι πολύ ουσιαστικό ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν ασχολείται μόνο με το καθαρά αγωνιστικό,  αλλά και με το λαϊκό δρώμενο».

Run Greece 2014
Στη διοργάνωση του 2014 συμμετείχαν πάνω από 15.000 απλοί πολίτες και δρομείς/περιπατητές της χώρας μας, από τους οποίους ένα 20% περίπου ταξίδεψε στις διοργανώτριες πόλεις προκειμένου να συνδυάσει το χόμπι, υγιεινό και κοινωνικό τρόπο ζωής του με έναν νέο τρόπο αθλητικού τουρισμού και γνωριμίας με διάφορες πόλεις της χώρας μας.
Επιπλέον, το RUN GREECE προσέλκυσε τη συνεργασία 80 και πλέον εθελοντικών οργανώσεων της περιφέρειας της χώρας, αναδεικνύοντας τη δύναμη που έχει να ενώνει την κοινωνία, αλλά και συγχρόνως να τη στηρίζει, όπως για παράδειγμα γίνεται μέσα από το κοινωνικό έργο της WIND ΕΛΛΑΣ η οποία το 2014 χρηματοδότησε με περίπου 60.000 Ευρώ φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης των περιφερειών στις οποίες γίνεται η διοργάνωση.  
Έτσι λοιπόν, με κύριο στόχο τη συνέχιση του ανοίγματος του ΣΕΓΑΣ & της Περιφερειακής/Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία, θα γίνουν και φέτος έξι λαϊκοί αγώνες δρόμου μαζικής συμμετοχής, σε ανάλογο αριθμό μεγάλων πόλεων από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και την Πελοπόννησο.

Οι ημερομηνίες του Run Greece για το 2015
Λάρισα                 29 Μαρτίου
Ηράκλειο                 26 Απριλίου  
Γιάννενα                 10 Μαΐου  
Καστοριά (και Ημι-Μαραθώνιος)      17 Μαΐου
Αλεξανδρούπολη             27 Σεπτεμβρίου
Πάτρα                     11 Οκτωβρίου  

φωτογραφία: Βασίλης Κουτρουμάνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.