Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την ενίσχυση του τουρισμού και συνεργασίες σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο συζήτησαν...

Την ενίσχυση του τουρισμού και συνεργασίες σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο συζήτησαν ο Ρουμάνος πρέσβης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Perifereia_Kritis_March_2015_2 Perifereia_Kritis_March_2015Την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρουμανία στην Κρήτη, αλλά και οι συνεργασίες μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ρουμανίας για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε πολιτισμικό, οικονομικό-επιχειρηματικό επίπεδο, συζήτησαν σε συνάντηση τους στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu.

Ο Ρουμάνος πρέσβης που επισκέπτεται την Κρήτη χαρακτήρισε το νησί μας αγαπημένο τουριστικό προορισμό για τον ίδιο και τους Ρουμάνους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην συνεργασία υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και επικαλέστηκε την μεγάλη εμπειρία του κ. Αρναουτάκη από την θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ρουμανία και Ελλάδα έχουν πολύ ισχυρούς πνευματικούς, θρησκευτικούς, πολιτισμικούς ακόμα και ιστορικούς δεσμούς. Η Κρήτη για εμάς αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, και με τον Περιφερειάρχη είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε σήμερα για αυτό, όπως επίσης τις συνεργασίες μεταξύ Κρήτης και Ρουμανίας σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο, για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό με την ιδιότητα που είχε ως ευρωβουλευτής» δήλωσε ο Ρουμάνος πρέσβης, προσθέτοντας: «Η Κρήτη για εμάς είναι ένας αγαπημένος προορισμός και προτίθεμαι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να κάνω στο νησί σας διακοπές με την οικογένεια μου και τους φίλους μου».
Από πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε: «Πράγματι καταγράφεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρουμανία στην Κρήτη, καθώς την χώρα μας επισκέπτονται 500.000 Ρουμάνοι. Για να ενισχύσουμε τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρουμανία στην Κρήτη θα υπάρξει τουριστική καμπάνια-προβολή του νησιού μας στη χώρα. Με την εξωστρεφή πολιτική που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια και στον τουριστικό τομέα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όπως επωφελής είναι τα αποτελέσματα για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.